Vi er nogle, der trives bedst i at få lov til at arbejde lidt engang imellem, selvom vi har en lille baby på armen

Mia Friborg Andersen er Traffic Manager hos Semler og mor til en datter på to år, og til september venter hun og hendes mand en lille ny. Men hendes barsel bliver ikke traditionel, og det mødes af en del skepsis.

”Jeg skal på barsel for anden gang til september, og jeg kan allerede mærke en skepsis, når jeg fortæller, at jeg vil holde fleksibel barsel. Og dét, synes jeg, er synd, for vi er nogle, der trives bedst i at få lov til at arbejde lidt engang imellem, selvom vi har en lille baby på armen.

Planen, som i øvrigt ikke er skåret i sten, er, at min mand tager en ugentlig fridag i efteråret, hvor jeg så får mulighed for at arbejde. Jeg forventer at arbejde mellem otte og ti timer om ugen – både på kontoret og hjemmefra.

I starten af næste år starter min mand så på arbejde igen. Han er revisor, så første del af året er helt pakket med arbejde, hvorfor han ikke længere tager en ugentlig fridag, men han overtager så barslen fuldt igen fra maj.

Jeg kendte ikke til muligheden
Da jeg var på barsel første gang var min barsel ikke fleksibel på samme måde. Det skyldes ganske enkelt, at jeg ikke kendte til muligheden.

Men den var ikke helt traditionel, for den var opdelt i 2×3 måneder med en “arbejdspause” i mellem, hvor min mand var på barsel. Jeg holdt altså barsel fra juni til september, min mand fra september til december og så tog jeg over igen frem til vuggestuestart i marts.

Jeg arbejdede altså de tre måneder midt i.

Min arbejdsgiver havde ikke prøvet den løsning før, men var meget opsat på at finde en løsning, der passede mig og os.

I de måneder jeg var væk, var mine opgaver uddelegeret til et bureau, og jeg tog så fuldt over igen i de tre måneder, jeg arbejdede og igen da jeg var fuldt tilbage.

Jeg var meget glad for den løsning. Jeg tror muligvis, at jeg var gået fra forstanden, hvis jeg ikke havde haft den barsel.

Inspireret af kollega
Denne gang er jeg inspireret af min kollega Lise, der har erfaring med at kombinere arbejde og barsel.

Læs interview med Mias kollega Lise her

Det er Lise, der har banet vejen for, at det er muligt med sådan en løsning hos Semler. Jeg gik selv med tankerne, men vidste ikke, om det var muligt.

Jeg snakkede med Lise om, hvordan det fungerede for hende, og hendes eksempel gav mig ideen til at foreslå en lignende løsning for min leder.

Jeg har brug for at gøre noget andet med mit hoved også
Jeg har valgt denne løsning, fordi jeg, sidst jeg var på barsel, kunne mærke, at jeg havde brug for at gøre noget andet med mit hoved også. Jeg kan ikke lide bare at gå hjemme.

Min datter blev født under corona-pandemien, som betød, at jeg var meget alene i min barsel, og at der ikke var mange muligheder for at komme ud.

Jeg følte mig isoleret og deprimeret over at være hjemme, da jeg har brug for at komme ud og for at bruge mit hoved på andre ting end baby, så en barsel kombineret med corona-nedlukninger forstærkede den følelse.

Vi skal tale højt om mulighederne
Jeg er glad for, at jeg havde en kollega tæt på, der banede vejen for denne mulighed, men jeg vil også gerne være med til udbrede budskabet endnu mere og tale højt om det, for at vise, at det er muligt, selvom det måske er et fåtal, der ønsker sig sådan en løsning.

Det er væsentligt for mig at understrege, at alle typer af barsel er lige gode.

Jeg har selv veninder, der kunne være på barsel for evigt, og jeg ønsker ikke at tale hverken det ene eller det andet op eller ned – der skal være plads til det hele”.

Tak for at dele din historie med os, Mia og rigtig god barsel til september.

Ligger du også inde med en god historie, som vi skal dele? Så send os en mail på kb@inspiredbeyondbabies.dk – vi glæder os til at høre fra dig.


Kategori: Fleksibel barsel