Niels skrev en bestseller under sin barsel

Niels Overgaard benyttede barslen med sit andet barn Manfred til at skrive bogen ”Det hele handler ikke om dig” – en bog, der har solgt mere end 25.000 eksemplarer, fik seksstjernede anmeldelser og blev udråbt til en af årets bedste ledelsesbøger.

Det var ikke planen, at min barsel skulle være min mulighed for at skrive bog – det var bare sådan, det blev.

Jeg havde et par år tidligere arbejdet på en bog, der ikke blev til noget. Belært af den erfaring greb jeg det mere struktureret an. Jeg havde faktisk en række idéer at vælge imellem, som jeg skrev korte pitches på. Så sparrede jeg med min kone, som har skrevet en række bøger, og hun kunne klart bedst se mig i den stoiske bog. Det lyttede jeg til, og så gik jeg videre med at udarbejde et mere præcist koncept og et pitch til forlag.

I en lang periode stod jeg op kl. 04:30 om morgenen. Min kone sov med børnene, og så havde jeg min egen tid indtil 6:30-7-tiden, hvor familien stod op.

Så fik jeg min søn i en ret fast rutine med lur, og det øjeblik, han lukkede øjnene, så satte jeg mig til tasterne og skrev. Der var ingen overspringshandlinger og ingen spildtid, fordi jeg vidste aldrig, om jeg havde 40 minutter eller 1,5 timer.

Det var vildt effektivt.

Realistiske forventninger
Jeg forsøgte at være helt på det rene med, at min søn kunne vågne når som helst og ikke være utilfreds med, når det skete. Jeg behandlede hvert arbejdsminut som en gave, og jeg var opmærksom på ikke at ærgre mig over al den tid, hvor jeg ikke kunne arbejde.

Og bogskriveriet var i øvrigt ikke arbejde for mig i en gængs forstand. Det var stærkt meningsskabende for mig og 100 procent drevet af egne ambitioner. Havde der været pres udefra, havde det nok været noget helt andet – og sikkert en dårlig oplevelse.

Barsel giver nyt livsperspektiv
At være forældre til små børn er jo en øvelse i kontroltab og i at acceptere det, man ikke kan styre. Man er kronisk træt og stort set aldrig i en optimal tilstand. De stoiske principper har hjulpet mig med ikke at forfalde for hyppigt til den offerrolle, der kan ligge lige for.

Samtidig er det at blive forældre jo det øjeblik, hvor man ophører med at være det vigtigste i sit eget liv. Det er både hårdt, men også en fin ting.

Rent lavpraktisk giver barslen også den indsigt, at man godt kan præstere og være på, selvom man har sovet alt for lidt og alt for afbrudt. Man kan meget mere, end man typisk bilder sig selv ind.

Og det er en god ballast at have, synes jeg.

Begge mine barsler bidrog desuden til at knytte helt tætte bånd til mine børn som små. Jeg er sikker på, at det har bidraget til at give perspektiv på, hvad der er vigtigt for mig i livet. Og jeg kan virkelig godt lide at arbejde, men jeg glemmer ikke, at mine børn er gaver, som jeg har på lånt tid, og som jeg skal prioritere at bruge tid med, så længe de gider at bruge tid med mig”.

Niels Overgaard holder foredrag i barselsnetværket til september. 

Du kan finde Niels’ bog ”Det hele handler ikke om dig” her

Ligger du også inde med en god historie, som vi skal dele? Så send os en mail på kb@inspiredbeyondbabies.dk – vi glæder os til at høre fra dig.


Kategori: Barselsprojekter