Det har åbnet døre at sige mine ønsker højt

Cecilie Holmgaard Petersen er mor til to drenge på 3,5 og 2 år. Under sin første barsel blev hun opsagt på grund af omstruktureringer, og hun benyttede lejligheden til at tage en pause og reflektere over, hvilket arbejdsliv, hun ønskede sig i fremtiden.

”Jeg var på barsel med vores første dreng i 2018 og blev opsagt i min stilling, få måneder før jeg skulle tilbage. Jeg blev gravid igen i december 2018 og valgte derfor at være hjemme i min anden graviditet og tage mig tid til at reflektere over mit fremtidige familie- og arbejdsliv”.

Cecilie endte med at være på barsel to et halvt år i streg.

”Det var længe, men det gav værdi for mig at trække stikket så længe. Under min anden barsel var jeg klar til, at der skulle ske noget fagligt, og jeg startede derfor på en uddannelse, hvor jeg blev certificeret mastercoach i personlig effektivitet. På uddannelsen arbejder man med tidsbevidsthed, om drømme, mål, livsværdier, og man lærer konkrete værktøjer til at omsætte det i hverdagen. Det blev startskuddet til at starte som selvstændig ledelsesrådgiver”.

Refleksionstid ledte til et andet familie og arbejdsliv
”Under min anden barsel blev de første tanker og streger til min virksomhed som selvstændig ledelsesrådgiver skrevet ned, og jeg gik til de første netværksmøder og lavede interviews.

Jeg arbejdede, mens den lille sov lur og havde en rigtig god sparringspartner, der hjalp mig på vej.

Og så fortalte jeg om mine ønsker og planer til alle. For eksempel delte jeg mine planer med én på mit pilateshold, som i dag er kunde hos mig. Det har virkelig åbnet døre at fortælle om mine planer og sige mine ønsker højt”.

IBB-foredrag skubbede drømmen på vej
”Jeg var på et tidspunkt til et IBB netværksarrangement, hvor Mille Sjøgren holdt foredrag om at være digital nomade og at arbejde remote fra hele verden.

Jeg drømte ikke om at komme ud i verden, men jeg drømte om mere selvbestemmelse. På det tidspunkt var min forretning kun en idé i mit hoved, men én af de andre deltagere spurgte mig, hvad jeg gerne ville være selvstændig med, og jeg fortalte om mine planer om at blive selvstændig ledelsesrådgiver.

Hun spurgte mig, om jeg havde brug for en prøvekanin, og vi talte derefter sammen hver mandag aften i 8 uger, efter børnene var lagt i seng. Hun var således i et fuldt forløb hos mig og fik dét med sig, og jeg fik prøvet mine ydelser og mine planer af i praksis. Da jeg startede min virksomhed op, havde jeg faktisk også et forløb med hendes mand.

Det var fedt at mærke den kæmpe forskel et godt netværk giver, og jeg er så taknemmelig for den opbakning, jeg har mødt”.

For Cecilie bestod opskriften af tre elementer, da hun, egentlig held i uheld, blev opsagt. Hun tog sig tiden til at reflektere, hun opsøgte sit netværk alle mulige steder, og hun sagde sine ønsker højt.

Faktisk er vi så heldige, at Cecilie er på programmet i IBB til januar, hvor hun holder foredrag om, hvordan du kommer tilbage på arbejde efter barsel. Det kan du læse mere om her.

Tak for at dele din historie med os, Cecilie.

Ligger du også inde med en god historie, som vi skal dele? Så send os en mail på kb@inspiredbeyondbabies.dk – vi glæder os til at høre fra dig.


Kategori: Barsel som løftestang