Virksomhederne spiller en vigtig rolle i at få formidlet, at barsel til far er acceptabelt

Det her er Thorir. Thorir er salgschef, 40 år, og lige nu på barsel med sin søn Nord, der er 10 måneder. Han skal være på barsel i to måneder, men synes faktisk, at det ville have været optimalt med lidt længere barsel.

”Jeg synes, at det er et privilegium at have muligheden at holde barsel og knytte et tættere bånd til mit barn, og det er noget, jeg kommer at tage med mig hele livet.

Min hustru og jeg var enige om, at jeg skulle holde barsel, og vi valgte, at jeg holder de sidste to måneder. Set i retroperspektiv havde vi nok forlænget selve barselsperioden med en måned ved at bruge opsparet ferie.

Arbejdet er og vil fortsat være en vigtig del af mit liv, men jeg savner det ikke i min barsel. Barslen giver mig ekstra energi og glæde, og det er noget, min arbejdsgiver får gavn af, når jeg vender retur. Jeg har også kun fået positive reaktioner på min barsel fra min arbejdsgiver.

Jeg mener, at virksomhederne spiller en vigtig rolle i at få formidlet, at det ikke bare er socialt acceptabelt, men også positivt, at deres mandlige medarbejdere holder barsel. I Sverige, hvor jeg er opvokset, betaler mange virksomheder fx kun fuld løn, hvis man afholder minimum tre måneders sammenhængende barsel. Holder man mindre end det, frafalder tilskuddet fra virksomheden.

Det er vigtigt, at der bliver sat fokus på emnet og vigtigheden af, at mænd holder barsel fra toppen af dansk erhvervsliv, så vi sikrer, at mænd ”tør” at tage barsel. Jeg tror, at en god barselsordning, for både mænd og kvinder, er afgørende for virksomheder, der vil tiltrække og fastholde dygtige medarbejdere i fremtiden.

Og så er det vigtigt for os mænd at forstå, at ingen af os er uundværlige på en arbejdsplads, uanset hvor meget vi mener, at vi er det. Vi er dog uundværlige i vores børns og families liv”.

Ligger du også inde med en god historie, som vi skal dele? Så send os en mail på kb@inspiredbeyondbabies.dk – vi glæder os til at høre fra dig.


Kategori: Far på barsel