Tilbage på arbejde – med baby på armen

I september startede Julie Frølich med at arbejde igen efter at have fået sin anden søn August for lidt over et halvt år siden. Men August er ikke startet i institution. Han er med mor på arbejde og i deres fælles kalender for den kommende tid står der kundemøder, mødregruppe, strategiudvikling og kravletræning samt oplæg og højtlæsning.

Julie holder nemlig fleksibel barsel.

Efter aftale med sin arbejdsplads, arbejder hun, hvad der svarer til tre dage om ugen – én dag på kontoret og timer svarende til to dage fordelt på ugen og som oftest hjemmefra. August er med på både kontoret og til møder ude af huset.

”Jeg har løbende haft kontakt med min chef under hele barslen og da han spurgte mig, hvad jeg forestillede mig i forhold til at skulle tilbage, og hvad jeg ønskede af rammer, luftede jeg ideen om at komme tilbage med August. Det blev rigtig godt modtaget, og han bad mig vende tilbage med en model for, hvad jeg gerne ville og så ville vi finde ud af det.

Jeg kan ikke understrege nok, hvor glad jeg er for at være i et hus som Geelmuyden Kiese, hvor alt fra chefer og HR til kollegaer bakker op om, at man sagtens kan kombinere kompetent rådgivning med en seks måneder gammel baby.

Den største udfordring har i virkeligheden været barselslovgivningen. Regler omkring refusion, hvad man må og ikke må osv., men det lykkedes. Jeg fik masser af hjælp fra HR og vores økonomichef, der hjalp med at skitsere forskellige løsninger. De kom tilbage med to mulige modeller på henholdsvis to eller tre dage og så kunne jeg vælge og prioritere i forhold til min privatøkonomi mv.”, fortæller Julie.

Klar aftale om at August er med
”Jeg arbejder som politisk konsulent, hvilket er enormt fleksibelt. Jeg arbejder særligt, når August sover lur eller om aftenen efter putning, så det går op med Augusts behov, og jeg kan heldigvis sprede mit arbejde ud over hele ugen, som det nu passer.

Vi har en klar aftale om, at August er med på kontoret og også med til møder. Det er selvfølgelig på hans præmisser og jeg lytter hele tiden til hans signaler, men min oplevelse er, at han godt kan være med. Og så er det selvfølgelig begrænset, hvor meget vi sidder i storrumskontor – jeg tager mine forholdsregler, så det fungerer både for mig og August og mine kollegaer.

Jeg er lige så kompetent som altid
”Jeg oplever først og fremmest nogle fantastiske kollegaer, som synes det er sjovt og hyggeligt, lige så vel som mine kunder, der også tager godt imod det, hvilket er afgørende i min branche. De er overraskede, men positive. De primære kundeforhold havde jeg også inden min barsel, så de kender mig og ved, at jeg lige er blevet mor.

At jeg har August med skaber nogle andre møder – på godt og ondt, det må man være ærlig om – men det skaber hurtigt et fortroligt rum.

Jeg adviserer som regel ikke om, at han er med – det er han bare. Og jeg har også forsøgt at fjerne den ”undskyldende” del af det. Jeg er lige så kompetent som altid og kan byde ind med det samme som tidligere. Og det er blevet taget godt i mod.

Jeg var selvfølgelig selv lidt nervøs for, hvordan det ville gå. En af partnerne på min arbejdsplads rådede mig til at gøre, som jeg plejer og ikke overtænke situationen. Ved at italesætte det lidt mindre, så tager det ikke fokus, men bliver blot naturligt”.

At skubbe til rammerne for barsel
”Vi træder ud på en smule dybt vand, hvor ikke mange har været før. Og kun tiden vil vise, om både August, jeg, kollegaer og kunder stadig synes, det er genialt om en måned eller to. Men lige nu glædes jeg over at kunne skubbe lidt til både barselboblens rammer og konsulentlivets arbejdsvilkår.

Jeg er dårlig til at være på barsel i klassisk forstand. Da jeg var på barsel med min første søn Valdemar, der nu er to år, startede jeg Slotsholmens Barselsnetværk, og denne her gang havde jeg rigtig meget lyst til at bruge mit overskud på min arbejdsplads.

Det ligger rigtig meget i den måde, jeg er på og den måde jeg altid har været på. Børn er selvfølgelig livsændrende, men det behøver ikke være mere livsændrende, end vi gør det til”, slutter Julie.

Tak for at dele din historie med os, Julie.

Ligger du også inde med en god historie, som vi skal dele? Så send os en mail på kb@inspiredbeyondbabies.dk – vi glæder os til at høre fra dig.


Kategori: Fleksibel barsel