Rikke blev ansat som salgsdirektør, da hun var gravid i 7. måned

”Ingen gider at ansætte en gravid”. Det var dén hypotese, Rikke Lolk Fjeldsted besluttede sig for at teste, efter hun havde sagt sit job op – uden at have noget andet og lige knap halvvejs i sin graviditet.

”Selvom min beslutning om at sige mit daværende job op, på trods af min graviditet, var en meget velovervejet beslutning, kastede det mig alligevel ud i lidt af en identitetskrise. Hvem var jeg, når jeg ikke var den forretningskvinde, jeg altid har set mig selv som? Jeg har altid kørt i et højt tempo i mit erhvervsliv, og selvom min nye situation var selvvalgt, var det alligevel svært.

Men med situationen opstod også en trodsig energi, og jeg besluttede mig for at teste min egen fordom om, at ingen virksomheder gider at ansætte en gravid. Jeg gik i gang med at søge jobs og skrev ikke i min ansøgning, at jeg var gravid – det måtte være underordnet – og jeg fik det andet job, jeg søgte”.

Rikke blev ansat som Director of Sales i BC Hospitality Group, to måneder inden hun fødte sin anden datter i marts 2019. Hun startede i jobbet i august samme år.

”Jeg kendte godt til BC Hospitality Group, da jeg havde samarbejdet med dem tidligere, og jeg vidste, at virksomhedens moralske kompas var intakt, og at det var en virksomhed med en stærk CSR-profil, der handler om meget mere end grøn bundlinje. Og jeg gik målrettet efter en ”ordentlig” virksomhed, der bakker holistisk op om medarbejdernes tilværelse, og det blev jeg kun bekræftet i, at BC Hospitality Group er.

Jeg startede i jobbet, da min datter var 5 måneder gammel, hvorefter far overtog barslen. Jeg følte en stor rastløshed i min første barsel, så det passede mig og min familie rigtig godt, at vi delte det på den måde. Det er en fed oplevelse at være så fælles om det, flere skulle prøve det. Det giver så meget for fædrene, børnene og familierne samlet set – og det er et skridt i den rigtige retning for ligestillingen.

Men med progressive valg følger også ofte en stigmatisering.

Jeg oplevede ingen fordømmelse fra mine nære relationer. De kender mig og vores familie og kan se, hvor meget mening, det giver. Men fra de øvrige omgivelser blev jeg direkte ”mom shamet” og flere italesatte over for mig, at det kunne de aldrig finde på at gøre. Jeg savner lidt solidaritet kvinder i mellem på det her område. Lad os respektere hinandens valg og spørge nysgerrigt ind i stedet for at dømme hinanden”.

Rikke er mor til Carla på knap to år og Ellinor, der fylder 5 år til april.

Ligger du også inde med en god historie, som vi skal dele? Så send os en mail på kb@inspiredbeyondbabies.dk – vi glæder os til at høre fra dig.


Kategori: Barsel som løftestang