Nu små 2 måneder inde i barslen, kan jeg helt inderst inde i kroppen forstå, hvad de mener

Det her er Jonas og August. Når Jonas ikke er på barsel med August, er han Relationship & Project Manager i eventbureauet ALIVE A/S.

”Min arbejdsgiver var meget støttende omkring, at jeg skulle på barsel. Jeg var den første i vores nye bureau, som skulle på barsel, så det var lidt specielt som mand at være den første. Men jeg har kun mødt støtte fra ledelsen og kollegaerne hele vejen rundt.

Jeg får 12 ugers betalt barsel, og dette var alfa-omega for, om jeg havde gjort det. Det er lidt uvant i bureaubranchen at få 12 uger med fuld løn, så jeg føler mig meget privilegeret på dette punkt. Situationen er naturligvis en anden nu, hvor jeg ved, hvor skønt det er at være på barsel. For 9 måneder siden havde jeg stålsat sagt nej, hvis jeg ikke havde fået løn.

Jeg gjorde mig rigtig mange tanker om at gå på barsel, da min branche er meget udsat grundet Covid-19, og jeg følte derfor lidt, at jeg svigtede mine kollegaer. Men jeg følte mig ikke usikker på min stilling eller opgaver pga. barsel.

Og jeg kommer helt sikkert mere rummelig og struktureret tilbage på arbejde.
Rummelig, fordi jeg nu ved, hvad det vil sige, når en kollega kommer og siger, at de har haft en hårdt nat.

Struktureret, fordi det virkelig er en egenskab, jeg har skærpet under barslen. Alle de små hacks, som at have en huskeliste på telefonen til når man skal ud ad døren i længere tid, har virkelig gjort en forskel. Eller aldrig at løbe tør for babynødvendigheder, fordi min hustru og jeg har en synkroniseret indløbsliste. Det kan jeg overføre direkte til mit arbejde. Hjernen skal bruges til ideer, og ikke til at huske.

Flere har ønsket mig tillykke med de tre måneders ferie, og til det må jeg bare sige: Intet job kan nogensinde måle sig med arbejdsmængden i en barsel.
Min motivation for at tage barsel var helt klart at komme tættere på min søn. Det har jeg hørt så mange forældre sige efterfølgende, og nu små 2 måneder inde i barslen, kan jeg helt inderst inde i kroppen forstå, hvad de mener.
Jeg kunne have afholdt verdens største event, og det vil stadig ikke slå sejrsfølelsen i min krop, da min søn pludselig kunne klappe (næsten) på kommando.

Vi har gået til mange forskellige aktiviteter, og det er virkelig givende at tale med andre fædre og mødre, så får man sat alt lidt i perspektiv, samtidig med man får nye relationer. Det vil jeg anbefale andre barslende fædre at gøre.

Det er min første barsel, men forhåbentligt ikke den sidste.

Tak for at dele din historie med os, Jonas.

Ligger du også inde med en god historie, som vi skal dele? Så send os en mail på kb@inspiredbeyondbabies.dk – vi glæder os til at høre fra dig.


Kategori: Far på barsel