Nina blev ansat i nyt job, selvom hun skulle på barsel efter seks uger

”Tillykke, hvor fantastisk!”, sagde alle tre tilstedeværende til jobsamtalen, da Nina fortalte, at hun var gravid. Der blev ikke stillet spørgsmål til, hvor langt hun var henne eller hvornår eller hvor længe hun skulle på barsel. Det handlede om jobbet, Ninas kompetencer og det match, som begge parter synes, at der var.

”Jeg søgte stillingen, da jeg var ca. seks måneder henne i min graviditet. Det var min mand, der sendte stillingsopslaget til mig, og det var spot on til mig, det job, så jeg søgte det selvfølgelig.

Allerede dagen efter blev jeg kontaktet og inviteret til et onlinekald.

Min mand og jeg havde en række drøftelser derhjemme, for hvornår i forløbet skulle jeg fortælle, at jeg var gravid?

Min mand mente, at jeg skulle gøre det ret hurtigt, men jeg ville gerne lidt længere i processen og have mulighed for at gøre et indtryk og blive vurderet udelukkende på mine kompetencer og ikke lade informationen om min graviditet ”sløre” processen.

Min mand var overrasket over, at jeg endnu ikke havde fortalt om graviditeten
Vi havde en virkelig god kemi til onlinekaldet, og jeg blev bedt om at løse en case henover weekenden. Derefter blev jeg indkaldt til et fysisk møde for at gennemgå casen.

Min mand var overrasket over, at jeg endnu ikke havde fortalt om graviditeten. Jeg valgte at tage løst tøj på samtalen. Ikke fordi jeg ville skjule min graviditet, men fordi jeg gerne ville have muligheden for at fortælle det og ikke vise det, som det første, når jeg kom ind af døren.

Og da jeg fortalte dem om min graviditet, reagerede de alle tre instinktivt med et stort tillykke.

De sagde også til mig, at det havde jeg slet ikke behøvet at sige, men jeg ønskede at være åben og have en ærlig relation.

En meget positiv oplevelse
Samtalen var en virkelig positiv oplevelse. Ingen af dem stillede spørgsmål til, hvornår eller hvor længe jeg skulle på barsel. Det fyldte slet ikke til samtalen. Det handlede om jobbet, mine kompetencer og matchet.

Jeg havde derfor en rigtig god fornemmelse efter samtalen, men jeg vidste jo også godt, at jeg snart skulle på barsel, så situationen var ikke optimal. De havde jo brug for én, der kunne starte nu.

Dagen efter ringede min leder Dennis og fortalte, at jeg var den bedste kandidat til jobbet, så derfor var de ikke i tvivl om, at det skulle være mig. Og først her spurgte han ind til mine planer omkring barsel, tidshorisont mv.

Jeg mener ikke at køn, alder eller en så glædelig begivenhed som en graviditet skal have nogen betydning i en ansættelsesproces. Nina var det helt perfekte kompetence-, team- og kulturmatch, som gjorde valget naturligt, men heller ikke helt ukompliceret: Vi havde et konkret behov, som vi ønskede dækket hurtigst muligt. Jeg valgte at fokusere på den værdi, det vil give os på den lange bane at have fundet den helt rigtige profil, i stedet for at fokusere på de kortsigtede udfordringer, det medfører. For os var løsningen bl.a. at ændre i andre prioriteringer, så vi kunne ansætte en barselsvikar. Vi glæder os til, at Nina vender tilbage fra barsel, og hun igen kan indgå i teamet”, fortæller Ninas leder Dennis Twum, der er Head of Private Donors – Fundraising & Marketing i Red Barnet.

Dejligt, men ambivalent at gå på barsel
Nina startede i sit nye job som Paid Media Officer hos Red Barnet 1. marts i år og gik på barsel i april efter seks uger i jobbet.

Hendes forventning er at vende tilbage til jobbet i februar næste år.

”Jeg holdt også ni måneders barsel med vores første barn og synes, at det var en passende længde. Min mand kommer til at tage barsel efter mig.

Til at starte med overvejede jeg, om jeg først skulle starte op efter min barsel, men jeg ville hellere kastes ud i det og komme i gang. Sidst jeg var gravid, fik jeg også nyt job lige inden barsel, så jeg har prøvet det før.

Det føles dejligt at gå på barsel, men det er også ambivalent. Det med at være helt ude og væk i ni måneder ønsker jeg ikke, især ikke når det hele er så nyt og spændende.

Jeg har heldigvis fået lov til at deltage i strategiarbejdet på mit område under min barsel, hvor jeg kan være med på nogle møder frivilligt. Jeg vil gerne være med, holdes inde i loopet løbende og holder også selv øje med, hvad der foregår.

Jeg vil hellere inviteres én gang for meget end for lidt og jeg skal nok selv sige fra”.

Tusind tak for at dele din historie med os, Nina, og kæmpe stort tillykke med både job og familieforøgelse.

Ligger du også inde med en god historie, som vi skal dele? Så send os en mail på kb@inspiredbeyondbabies.dk – vi glæder os til at høre fra dig.


Kategori: Barsel og ledelse, Barsel som løftestang