Når virksomheder satser stærkt på dygtige medarbejdere – også når de stifter familie

Maitane blev mor til en lille dreng i april i år. Inden hun gik på barsel fra sit job som Clinical Pharmacology Scientist hos Novo Nordisk blev hun forfremmet og til februar vender hun tilbage til nye udfordringer.

Vi giver i denne omgang ordet til Maitanes veninde Anna, der skrev til os:

”Historien her vidner om en sej og dedikeret kvindelig forsker med STEM-baggrund, som har stor succes i erhvervslivet. Den viser, at baby sagtens kan kombineres med karriere, og vidner om en virksomhed, som tør satse stærkt på dygtige medarbejdere.

Min knivskarpe veninde Maitane er en stor kilde til inspiration for de mennesker, hun omgås med. Jeg er sikker på, at hendes historie ligeledes vil inspirere jeres læsere.

Maitane landede i juli 2020 et job som Clinical Pharmacology Scientist hos Novo Nordisk. Et udfordrende job som kræver stor indsigt i såvel biologiske processer, lovgivning for kliniske studier samt en evne til at styre komplekse projekter. Tidligere havde Maitane gennemført en PhD i neurovidenskab samt en postdoc, hvor hun var tovholder på et klinisk forskningsstudie i samarbejde med både Københavns Universitet og lægemiddelvirksomheden Lundbeck.

Fordi Maitane er dedikeret og dygtig, havde hun også succes hos Novo Nordisk. Hun blev hurtigt fanget af jobbet og de resultater teamet leverede. Så meget, at hun udskød datoen for sin graviditetsorlov til tre uger før termin, fordi de endelige resultater fra et vigtigt projekt skulle fremlægges for ledelsen. Ingen forventede Maitanes bidrag til mødet, men hun kunne simpelthen ikke blive væk.

Dagen før Maitane gik på graviditetsorlov, og mindre end to år efter hun startede i jobbet, blev hendes gode arbejde anerkendt med en forfremmelse til Senior Clinical Pharmacology Scientist.

I oktober 2022, imens Maitane var på barsel med sin fem måneder gamle søn, og dagene blev brugt på at planlægge middagslure, koge mos og hoppe på pilatesbold, fik Maitane en uventet besked. Grundet omstruktureringer i virksomheden var Maitane endnu en gang blevet forfremmet. Denne gang til Clinical Pharmacology Specialist. Maitane glæder sig til at vende stærkt tilbage efter barsel i februar 2023 og levere på de nye opgaver og bredere ansvar som de to forfremmelser medfører”.

Maitane tilføjer:

”Jeg havde det rigtig godt under min graviditet og var derfor motiveret for at fortsætte med at arbejde så længe som muligt. Jeg var i gang med et rigtig spændende projekt og ønskede at være med så længe som muligt.

Min graviditet blev virkelig godt modtaget af min leder. Jeg valgte at fortælle det tilbage i oktober sidste år. Det var min fødselsdag og jeg havde kage med til kollegaerne. Jeg lagde et lille postkort ved, hvor jeg skrev, at vi ville blive én mere næste år. Alle var meget glade på mine vegne og min leder ønskede mig stort tillykke.

Jeg havde ikke forventet at gå på barsel med en forfremmelse, så det var en virkelig positiv overraskelse for mig og jeg er meget motiveret for at komme tilbage.

Jeg har haft løbende kontakt med mine kollegaer under barslen, da de også er mine venner, og jeg vidste, at der var omstruktureringer på vej. En dag, hvor jeg var på besøg på kontoret, fik jeg så at vide, at jeg var blevet forfremmet til en ny stilling igen.

Jeg er virkelig glad for at blive anerkendt for min indsats og stadig være en indregnet del af virksomheden i perioden, hvor jeg er på barsel, og jeg glæder mig meget til komme i gang igen”.

Tak for at dele historien med os.

Ligger du også inde med en god historie, som vi skal dele? Så send os en mail på kb@inspiredbeyondbabies.dk – vi glæder os til at høre fra dig.


Kategori: Barsel som løftestang