Min egen historie er pludselig blevet en af de historier, som jeg gerne selv vil se flere af

Thea har brugt for lang tid på at bekymre sig om, hvad børn og barsel ville betyde for hendes karriere. Men da hun midt under ansættelsessamtaler fandt ud af, at hun var gravid, valgte hun alligevel at være ærlig omkring det – og blev ansat. Om lidt går hun på barsel efter syv måneder i det nye job.

Thea Jepsen er 34 år, mor til en pige på to et halvt og gravid med sit andet barn, der kommer til verden lige om lidt. Hun er Marketing & Communication Lead hos Estaid, der er en proptech-startup, hvor hun blev ansat i februar i år.

”Under mine ansættelsessamtaler fandt jeg ud af, at jeg var gravid. Jeg valgte at fortælle min potentielt kommende chef det. Min tanke var, at det var en startup, og at det med barsel godt kan være en lidt tung affære for en helt ny virksomhed”.

Men Theas chef, og CEO og co-founder i Estaid Søren Nielsen, modtog nyheden med stor glæde.

”Han blev helt oprigtigt glad – ”fedt, børn er det bedste”, sagde han og så forhandlede vi kontrakt. Det var en helt anden reaktion, end jeg havde forventet, hvilket bare gjorde mig endnu mere overbevist om, at stedet var det rette for mig. En uge efter underskrev vi kontakt. To uger senere havde jeg første arbejdsdag”.

Søren supplerer: ”Mange ældre virksomheder er gennemsyret af gamle vaner, som det kræver både mod og udholdenhed at ændre. Jeg ser det som naturligt, at unge virksomheder ikke skeler til graviditet eller ej. For mig er heltene dem, som formår at ændre på de store og traditionelle virksomheder. Det er de mennesker, som har modet og udholdenheden, som vi skal hylde.”

Vi skal stoppe med at bekymre os
”Jeg har brugt meget lang tid på at bekymre mig om, hvad børn og barsel ville betyde for min karriere. Men også hvordan min forholdsstatus, mit familieliv og endda min alder har påvirket potentielle arbejdsgiveres syn på mig.

Mange kvinder i mit netværk har også de her bekymringer. Og desværre ikke altid uden grund. Men jeg har besluttet mig for ikke at bekymre mig mere.

I virkeligheden bør vi sige til os selv: Hvis denne her arbejdsplads ser graviditet og barsel som et problem, så er det ikke et sted for mig.

Jeg ved, at det er nemmere sagt end gjort, og det er ikke kun op til gravide og barslende at skabe de her historier. Ansvaret ligger i den grad hos virksomhederne.

Men hvis vi stoppede med at bekymre os og vælger virksomheder fra i stedet for at blive valgt fra på grund af børn eller barsel, ville det måske også være med til at skubbe til de her virksomheder, der stadig ser begrænsninger i stedet for muligheder.”

For Theas mand er historien lidt den samme. Han er også ny i et job og skulle forhandle barsel allerede inden, kontrakten blev underskrevet.

”Det er vores andet barn, og vi vil gerne begge på barsel og har vidst det lige fra starten. Han er ansat i IT-branchen, men også hans barsel har været på tale lige fra han blev ansat, og dér har det heller ikke været et problem. Det er fedt, at der sker noget på den her front nu”.

Og netop derfor deler Thea gerne sin historie. For som hun siger, er hun pludselig blevet en af de historier, som hun gerne vil se flere af.

”Der findes virksomheder, der ansætter, forfremmer og belønner forældre, der er på barsel, på vej på barsel eller lige kommet tilbage fra barsel, og de historier skal vi fortælle, for det kan måske fjerne nogle af de bekymringer, mange kvinder især har – og være en inspiration for de virksomheder, der halter lidt bagefter.”

Tak for at dele din historie med os, Thea, og rigtig god barsel!

Ligger du også inde med en god historie, som vi skal dele? Så send os en mail på kb@inspiredbeyondbabies.dk – vi glæder os til at høre fra dig.


Kategori: Barsel og ledelse, Barsel som løftestang