Min chef sørgede for, at min graviditet og barsel ikke blev en hindring.

Min leder ansatte mig, da jeg i fortrolighed fortalte hende om min kun otte ugers graviditet. Hun troede så meget på mig, at jeg i hele graviditeten og barslen følte mig som en top-tunet kollega og senere mor.

Mød Annette Koertz Haarløv. Annette er Nordic SFE Manager hos LEO Pharma.

Hør Annettes historie om, hvor afgørende det er med en god arbejdsgiver og hendes personlige oplevelse med en virkelig god leder.

”Under min første graviditet og barsel blev jeg opsagt i min daværende stilling, og jeg var derfor jobsøgende under hele min graviditet og barsel. Og jeg må indrømme, at det føltes lidt besynderligt at være gravid i syvende måned og søge job og gå til samtaler.

Min forestilling var, at virksomhederne ofte skal bruge de medarbejdere, de søger efter NU og ikke om seks til tolv måneder.

At spille med åbne kort
Da jeg blev gravid anden gang, spillede jeg derfor også med helt åbne kort. Jeg skulle til at rotere internt i virksomheden til en anden afdeling, og jeg glædede mig virkelig til at skulle starte i den nye rolle, da jeg finder ud af, at jeg var gravid.

Jeg kan huske, at jeg sagde til min kommende leder, at jeg synes, vi skulle tage en timeout i processen med mit skift, selvom det var noget, vi begge rigtig gerne ville. Jeg vidste jo, at hun havde brug for én i afdelingen nu. Men hun mente sagtens, at jeg kunne starte og komme i gang og efterfølgende tage barslen i hendes afdeling.

Det var en kæmpe stor glæde at blive mødt på den måde, og det motiverede mig endnu mere til at komme godt i gang i den nye rolle.

Forventningsafstemning var nøglen til en god barsel
Da jeg skulle på barsel, blev jeg spurgt til, hvor meget jeg ønskede at være involveret i arbejdet under min barsel. Jeg ønskede for eksempel ikke at blive taget af e-mails.

Jeg havde ikke lyst til at gå glip af noget og var meget interesseret i at følge med i arbejdet under min barsel, for på den måde ikke at føle, at jeg startede forfra, når jeg var tilbage.

Min leder gik faktisk på barsel samtidig, og vi havde begge løbende dialog med teamet undervejs i form af onlinemøder, lige som jeg blev inviteret med til sociale begivenheder.

Det gjorde en kæmpe forskel for mig, at der blev udvist oprigtig interesse for mig, mens jeg var væk, og jeg tror, at mange ledere tager et misforstået hensyn ved ikke at kontakte eller involvere deres medarbejdere på barsel. Forventningsafstemning er nøglen”.

Tak Annette for at dele din positive oplevelse med os!

Ligger du også inde med en god historie, som vi skal dele? Så send os en mail på kb@inspiredbeyondbabies.dk – vi glæder os til at høre fra dig.


Kategori: Barsel og ledelse