Min arbejdsgiver anerkendte barslen som et kompetenceløft

Nogle frygter, hvad barslen kan gøre ved deres udviklingsmuligheder på jobbet, fordi mange virksomheder overser den udvikling, medarbejderne går igennem under deres barsel. Men barsel skal ikke per automatik betyde, at man kommer bagerst i køen til forfremmelse eller andre udviklingsmuligheder på jobbet.

Mød Josephine Løfstedt. Josephine er Senior Executive Assistant i Deloitte Danmark og kom tilbage fra barsel i foråret 2020.

Josephine var medlem af Inspired Beyond Babies under sin barsel. Da hun skulle retur på arbejde efter endt barsel, satte det nogle tanker i gang.

Hun følte, at hun havde de nødvendige kvalifikationer til at tage næste skridt arbejdsmæssigt, og mente, at hun havde imødekommet sine specifikke udviklingspunkter under barslen, men hun var i tvivl om, hvor vidt man overhovedet kunne komme retur efter en barsel med dét på agendaen.

Her er Josephines historie:

“Undskyld jeg skal på barsel. Det var sådan, jeg havde det for to år siden, da jeg skulle fortælle min chef, at jeg var gravid. “Jeg ved godt, at det er besværligt”…

Nu er jeg blevet mange erfaringer rigere og undrer mig over, hvorfor barsel typisk bliver set i lyset af alle besværlighederne fremfor de kompetencer, det kan medføre. Jeg udviklede mig helt vildt under min barsel – særligt på tre parametre, der er fundamentale for mit professionelle arbejde.

  • Eksekvering – fordi et spædbarn stiller ultimative krav, der tvinger én til at få ting til at ske!
  • Ledelse – fordi det at blive mor giver en ny dimension af ansvar og omsorg!
  • Projektstyring – fordi forældrerollen kræver seriøs planlægning!

 

I det halve år jeg har været tilbage, har jeg helt konkret demonstreret, at min barsel har været et opsving på min udviklingskurve, ligesom et år på kontoret kunne have været – og jeg er stolt af, at min arbejdsplads Deloitte Danmark anerkender dette kompetenceløft.

Tak til Anne Sophie Sehested Münster for at inspirere mig til at sætte min barsel på mit CV.

Jeg håber, at denne historie vil inspirere andre til at se barsel i lyset af de kompetencer, det kan medføre fremfor alle besværlighederne”.

Tak for at dele din historie med os Josephine.

Ligger du også inde med en god historie, som vi skal dele? Så send os en mail på kb@inspiredbeyondbabies.dk – vi glæder os til at høre fra dig.


Kategori: Barsel som løftestang