Man kan godt være professionel med en baby på armen

Mai Nielsen Hansen er selvstændig konsulent og mor til Hektor på fire år og Hollie på et år. For hende har det været den perfekte løsning at kombinere barsel og arbejde og hun elskede begge dele.

”Den største udfordring ved at være på barsel som selvstændig har været min egen opfattelse af at være professionel med en baby på armen og italesætte over for mine kunder, at det ikke kun var mig, der kom, men at der kom en baby og barnepige med også.

Heldigvis har alle mine kunder været vildt imødekommende og gjort plads til det. De har taget så godt imod det.

Det var mig selv og mine tanker omkring det, der var den største udfordring.

Nøglen er planlægning
Jeg gjorde mig selvfølgelig nogle overvejelser i forhold til at kombinere barsels- og arbejdslivet som selvstændig, men da jeg tit har workshops og ikke så mange dag til dag møder, har jeg kunne planlægge relativt langt ud i fremtiden.

Og så har jeg haft Hollie med sammen med vores faste barnepige Sofie, som betød, at når jeg var ude ved en kunde, så har de kunne være i et mødelokale eller på et hotelværelse, så jeg også har kunne amme, når Hollie havde brug for det.

Jeg kendte Sofie fra min søns vuggestue og tilbød hende et studiejob i min virksomhed, hvor hun kunne kombinere pasning af Hollie og mindre administrative opgaver for mig. Jeg sørgede for at planlægge mine aktiviteter, så de passede sammen med de dage, hvor Sofie ikke var på studiet og derfor kunne være med os.

Det betyder selvfølgelig også, at jeg havde svært ved at være spontan i forhold til mine kunder, når de spurgte, om vi kunne tage et møde i dag eller i morgen, for så havde jeg ikke booket Sofie i forhold til hendes dage på studiet. De møder er blevet planlagt i Hollies lure.

Netflix eller arbejde når baby sover
Løsningen har virkelig været optimal for mig, og jeg har kunne kombinere det, jeg elsker.

Jeg har også været heldig. Hollie har sovet godt og regelmæssigt om dagen, så det har selvfølgelig hjulpet, og hun sover også godt om natten, så jeg får min søvn. Jeg kunne også have fået et barn med kolik og så havde det selvfølgelig ikke være lige så lige til.

Nogle har måske en mening om, at jeg bruger tid på at arbejde under min barsel, og at jeg bør nyde min barsel mere. Men jeg nød virkelig denne her løsning, og om jeg brugte tid på Netflix eller arbejde, når Hollie sov, var hun jo ligeglad med.

Jeg havde lyst til at komme i gang igen
Jeg startede med nogle måneders fuldtidsbarsel, da Hollie blev født. Hun er fra juni, hvilket er rigtigt heldigt, for jeg havde mulighed for at trække stikket helt, da det var lige op til sommerferien, hvilket betød, at der var pause i mine opgaver.

Fra midt/slut august startede jeg op deltid, da Hollie var to måneder. Det var jeg nødt til og jeg havde ikke mindst lyst til at komme i gang igen.

Jeg jonglerede arbejde og barsel i et halvt års tid og i foråret startede jeg op fuldtid igen.

”Gud ja, det kan man da også”
Denne her periode har fået mig til at reflektere over barselsformen i fremtiden. De fleste har en forventning om, at kvinden tager fuldtidsbarsel hen mod et år. Det gør de fleste, og det er normen.

På den måde er det atypisk, dét jeg har gjort, men jeg har heldigvis også mødt nysgerrige reaktioner fra folk, der siger: ”Gud ja, det kan man da også – genialt med en barnepige”.

Da jeg blev gravid, søgte jeg efter inspiration fra andre, men jeg havde svært ved at finde nogen at spejle mig i, og jeg havde brug at se og høre, at det var muligt, og at det var okay.

Lige nu har vi et meget gammeldags syn på, hvordan barsel skal være, hvilket gør det ekstra udfordrende at gå andre veje.

Men vi skal vise, at der er andre muligheder og jeg har oplevet, at når jeg har fortalt om min løsning, har det åbnet andres øjne for muligheden. Og det er OKAY.

Kombinationen har i hvert fald været ideel for mig. Jeg elskede begge dele og havde lyst til både barsel og arbejde.

Gode råd til andre selvstændige, der skal på barsel

  • Mærk efter, hvad der rigtigt for dig og tro på, at det er det rigtige
  • Sig højt, hvad det er du frygter, for så vil du møde accept og anerkendelse (for eksempel det med at være professionel med baby på armen i mit tilfælde)
  • Struktur, struktur, struktur og villighed til at ændre den struktur, for eksempel når baby ændrer sovevaner. Struktur er det, der har gjort det muligt for mig
  • Sidst men ikke mindst kræver det KÆMPE opbakning hjemmefra. Min mand har hjulpet med at pakke og organisere og alt det praktiske, når jeg og Hollie har skulle af sted på arbejde.

Ligger du også inde med en god historie, som vi skal dele? Så send os en mail på kb@inspiredbeyondbabies.dk – vi glæder os til at høre fra dig.


Kategori: Selvstændig på barsel