Louise blev forfremmet, den dag hun gik på graviditetsorlov

Louise Solberg Sigvard blev tilbage i august forfremmet til Client Director hos PL & Partners A/S – den samme dag, som hun officielt gik på graviditetsorlov.

”Jeg er nok næppe den første (gravide) kvinde, der ikke forventede at blive forfremmet”, fortæller Louise, der er mor til Liva på to et halvt og Irma fra september i år.

”Men sådan behøver det ikke at være – det er jeg blevet bekræftet i nu. Jeg havde allerede tanker omkring den ulempe, det kunne være for mig at være ung kvinde med ét barn, da jeg startede i mit nuværende job efter min første barsel.

Jeg tænkte selv, at arbejdsgiver ville tænke, at når jeg havde ét lille barn, så ville jeg nok skulle have et mere, og ville de så ansætte mig? Men dét, at jeg er mor, har aldrig været nævnt eller været en del af ligningen rent arbejdsmæssigt. Der er fokus på work life balance, hvilket selvfølgelig er nødvendigt, men jeg har sjældent været et sted, hvor jeg føler mig mere set og hørt i min faglige og personlige udvikling.

Og jeg har et drive og vil gerne have et spændende arbejdsliv og udfolde mig selv fagligt, samtidig med at jeg er mor”.

Al usikkerheden blev manet til jorden
”Jeg blev forfremmet til senior specialist sidste efterår, og derefter tog jeg en ny snak med min leder om, hvad jeg gerne ville derfra, hvor jeg så jeg mig selv, og hvor så de mig, og hvordan fandt vi det rigtige sted for begge parter. Vi lavede derfor en ny udviklingsplan med forskellige mål, jeg skulle arbejde mig henimod.

Vi satte dengang en dato, der hed 1. august, som indikerer det forventede tidspunkt for forfremmelsen, hvis man følger den aftalte plan. Hvis der er brug for mere tid til at nå målene, eller man ikke kommer i mål med planen, så rykker man datoen. Det er på den måde ikke skåret i sten, men er et sigtekorn og plan for udvikling.

Jeg blev så gravid i december. Jeg var nødt til at fortælle min chef om min graviditet allerede i uge 8, fordi jeg var så syg. Jeg var ikke klar til at melde det ud i virksomheden, men havde svært ved at varetage mit job og være der for kunderne.

Min chef og jeg lagde derfor en plan med en lidt mindre arbejdsbelastning, men efter nogle uger blev jeg fuldtidssygemeldt.

Jeg var sygemeldt på grund af opkast i næsten tre måneder, men vi talte sammen løbende en gang om ugen, og jeg startede op igen i midten af marts på en optrapningsplan og fik det heldigvis godt igen.

Men det betød samtidig, at jeg ikke forventede, at det ville være realistisk at nå min udviklingsplan. Men det foregik vist mest i mit eget hoved, for min chef nævnte udviklingsplanen igen på et tidspunkt og gjorde det tydeligt, at der var intet i mine kvaliteter, der havde ændret sig, fordi jeg havde været sygemeldt, og at jeg ikke var mindre kvalificeret af den årsag. Jeg var overrasket og glad.

“Min forfremmelse endte tilfældigt med at være præcis samme dag som jeg gik på graviditetsorlov. Al min usikkerhed omkring at kunne forene en karriere og at være mor blev manet til jorden – en virkelig empowering følelse”

Der blev aldrig sat spørgsmålstegn ved mine kompetencer
Det har betydet rigtig meget at være en del af en god arbejdsplads og at have en forstående chef, der aldrig satte spørgsmålstegn ved mine kompetencer på trods af sygdom, graviditet og forestående orlov.

Vi har også haft en rigtig god dialog forud for min barsel. Faktisk har mange af de interviews, I har delt i Inspired Beyond Babies, givet mig inspiration til, hvordan det også kan gøres og har hjulpet mig med at forberede min leder på, hvordan jeg godt kunne tænke mig at holde barsel.

Jeg vil gerne tidligere tilbage på arbejde denne gang og i øvrigt følge mere med i, hvad der foregår i virksomheden under min barsel. Vi har aftalt månedlige touch bases og alt det har givet mig en kæmpe ro forud for min barsel.

Jeg savner allerede PL, men jeg glæder mig til at vende tilbage til foråret med ekstra værktøjer i rygsækken i min nye rolle og i mellemtiden nyde at være blevet en familie på fire.

Jeg håber, at jeg ved at dele min historie, kan inspirere andre kvinder til at turde at gå efter og tro på, at det ikke behøver være enten eller. Man kan godt både være mor og gå op i sin karriere”.

Tak for dele din historie med os, Louise.

Ligger du også inde med en god historie, som vi skal dele? Så send os en mail på kb@inspiredbeyondbabies.dk – vi glæder os til at høre fra dig.


Kategori: Barsel og ledelse, Barsel som løftestang