Lige pludselig opstod den her mulighed for at forme vores (familie)liv på en mere utraditionel måde

Vi stod ved en skillevej og skulle beslutte, om vi ville tage springet. Vi besluttede, at hvis det her skulle blive en succes, og hvis vi skulle give vores børn de bedste betingelser, så skulle vi begge to læne os 100% ind i det, ikke noget med at gøre det halvt på sidelinjen af noget andet. Så vi sprang ud i det, og så måtte det briste eller bære.

Nynne Leander er mor til to drenge på knap 4 og 1 år og stifter af Baby BoogieWoogie, der udlejer babyudstyr på månedsbasis – en virksomhed hun sammen med sin mand fik ideen til under sin anden barsel.

”Da vores søn var to måneder opstod idéen til vores virksomhed. Jeg sad en aften og ammede og kiggede rundt på det forskellige babyudstyr, vi havde. Den seneste erhvervelse var en spædbarnsindsats til højstolen. Jeg havde brugt dumt meget tid på at finde en brugt i den rigtige stand, til den rigtige pris, i det rigtige postnummer.

Jeg vidste jo, at han ville vokse ud af den på ingen tid, men at den var genial så længe han passede den. Vi har købt stort set alt brugt, for at gøre det mest muligt bæredygtigt og sammenlagt var det jo latterligt, hvad jeg havde brugt af tid på at finde tingene, indgå aftaler og hente det hjem og snart skulle jeg alligevel sælge det hele igen. Jeg kiggede på min kæreste og sagde: “altså, hvorfor er det lige, at man ikke bare kan leje babyudstyret, de få måneder man har brug for det?”

Resten af aftenen sad vi og brainstormede over idéen og allerede næste dag ringede jeg til den første leverandør, og så rullede det ligesom bare. Det føltes lidt som en gratis omgang at gå i gang. Jeg var jo på barsel og min kæreste var hjemme efter en hård stressperiode”.

Vi er to om det hele, både baby og business
Når vores søn sover lur, arbejder vi begge for fuldt blus. Det er helt vildt at opleve, hvor effektiv man kan være, når man ved, at der arbejdes på lånt tid. Fra det sekund han vågner slutter arbejdstiden og barselstiden begynder.

Når han er vågen, er der ofte én på baby og én på arbejde, og ellers er vi begge på baby. Desuden arbejder vi i aftentimerne, når børnene er puttet.

Det er vigtigt for mig altid at have fokus på, at baby er vigtigere end virksomhed. Det er som sådan ikke svært, da det er den naturlige prioritering, men det er alligevel noget der fylder mentalt.

Jeg ville aldrig kunne tilgive mig selv, hvis jeg så tilbage på denne tid med en følelse af, at baby havde stået i skyggen af virksomheden. Heldigvis er vi jo to om det hele – både business og baby. Så vores søn har ikke mindre forældretid end storebror f.eks. havde.

Der er intet, der kan løsne stemningen som en baby
Det er en meget mere struktureret måde at holde barsel på som selvstændig. Når jeg vågner om morgenen er der en masse konkrete arbejdsopgaver, der venter forude. Vi er heldigvis begavet med en rimelig easy going toer. Men selvfølgelig har selv nemme babyer sine totale off-dage, og der er det noget mere krævende, hvis der er noget, der virkelig skal laves den dag.

Han har nogenlunde skemalagte lurtider, så vigtige møder og aktiviteter kan planlægges efter dem. Dog har babyer jo en fortræffelig evne til at lugte, når man virkelig er afhængig af, at de f.eks. sover til tiden – så vi har altså også holdt ret mange skype-møder med ham på armen. Det har både han og mødedeltagere dog taget ret cool. Og der er intet, der kan løsne stemningen som en ordentlig babybøvs midt i noget ellers seriøst.

Den optimale balance
Jeg får lov at bruge mig selv på en helt anden måde og får lov at dykke ned i noget, hvor mine kompetencer kommer i spil uden for mor-rollen.

I virkeligheden er det jo noget af det, mange finder svært ved at blive mor første gang. Lige pludselig er man mor og intet andet for en stund. Det er fedt og stort, og man har måske heller ikke overskuddet til at forholde sig til noget som helst andet, men det kan også være en lidt voldsom oplevelse “at miste sig selv” fra den ene dag til den anden.

Jeg kan ikke lade være også at se på fordelene i forhold til arbejdslivet. Som selvstændig har du total fleksibilitet. Jeg bestemmer selv min tid og bliver den store f.eks. kaldt hjem fra børnehave eller opstår der andet uventet, så kan vi rimelig nemt sadle om og så tage en ekstra tørn om aften.

Min første barsel var nogenlunde klassisk med babysvømning, tumlastik, mødregruppe osv. Jeg trivedes ikke særlig godt i det. Det var ikke, fordi jeg bare ville ud og arbejde, slet ikke, men jeg synes, at det var vildt stressende og en tid med mange svære og store følelser, der skulle tackles.

Jeg havde aldrig formået at gøre, det jeg har gjort nu, under min første barsel. Udover at mine børn bare har været helt forskellige, har jeg også mentalt været to forskellige steder.

Vi kan simpelthen ikke lade være
Vi har førhen givet hinanden hånd på, at vi ikke ville ende i det klassiske hamsterhjul.

Men 1,2,3 så står man der med barn/børn, to fuldtidsjobs, transporttid og hjertet kronisk oppe i halsen, fordi man skal skynde sig. Skynde sig at få alle klar om morgenen, så man kan skynde sig at aflevere i institution, så man kan skynde sig at nå på arbejde til tiden, så man kan skynde sig at lave sit arbejde, så man kan skynde sig at hente i institutionen, inden det bliver for sent, så man kan skynde sig at lave aftensmad til tiden…

Lige pludselig opstod den her mulighed for at forme vores (familie)liv på en mere utraditionel måde.

Vi knokler helt vildt, men der er ingen der forventer, at vi skal sidde på vores pind på bestemte tidspunkter. Vi har langsomme morgener med tid til leg og nærvær. Og er det lige en øv-morgen for vores store, kan vi de fleste dage, uden ondt i maven, aflevere ham en halv eller hel time senere i børnehave, hvis det er det der skal til for, at dagen bliver god. Vi henter også tidligt.

Til gengæld arbejder vi en del om aften (også i weekenderne), når der er puttet. Det kan også blive til nogle virkelig sene aftentimer, hvilket selvfølgelig er hårdt. Men det føles ikke som en straf. Vi kan simpelthen ikke lade være, vi synes jo det er vildt spændende, det vi er ved at bygge op”.

Tak for at dele din historie med os, Nynne.

Foto: marguaritha.dk

Ligger du også inde med en god historie, som vi skal dele? Så send os en mail på kb@inspiredbeyondbabies.dk – vi glæder os til at høre fra dig.


Kategori: Selvstændig på barsel