Kathrine blev ansat i nyt job under sin graviditet

“Øhm, jeg er måske blevet en lille smule gravid siden anden samtale…” Sådan sagde Kathrine til sin måske kommende chef for lidt over et halvt år siden.

Kathrine stod nemlig midt i et ansættelsesforløb, da hun pludselig også stod med en positiv graviditetstest i hånden.

”Jeg var virkelig usikker på, om jeg skulle sige det eller ej. Eller jeg SKULLE selvfølgelig ikke, og min fagforening, der havde set konsekvensen af at være ærlig flere gange, frarådede mig direkte at sige det. Men ikke at fortælle det, føltes simpelthen forkert.

Så jeg valgte at fortælle det. Mine overvejelser var, at skulle jeg være et sted, hvor man ikke kunne acceptere mig for at være mig, gravid eller ej, så var det ikke et sted for mig at være”.

Jeg gav dem muligheden for at tænke over det
”Jeg fandt først ud af, at jeg var gravid, efter jeg havde modtaget kontrakten til underskrift. Det hele gik utrolig hurtigt. Jeg var til samtale mandag, modtog kontrakten tirsdag og onsdag stod jeg med den positive graviditetstest.

Da jeg ringede og fortalte det, blev jeg mødt af et stort tillykke. De nævnte for mig, at de da havde regnet med, at jeg skulle på barsel på et eller andet tidspunkt givet, at jeg havde en søn på halvandet i forvejen.

Jeg vidste, at de havde brug for en, der kunne starte med det samme, og jeg havde derfor ikke skrevet under på ansættelseskontrakten endnu. Jeg ville give dem muligheden for at tænke over det en ekstra gang. Jeg ville ikke starte på et dårligt fundament”.

En virksomhed med de rette værdier
For en måneds tid siden, et halvt år efter den samtale, havde Kathrine første dag på barsel fra det job, hun endte med at få.

Kathrine har tidligere været ansat i Norlys og vidste, at det var en virksomhed med de rette værdier, og hun kunne heller ikke se, at der ville komme noget godt ud af ikke at sige det og vente til det tidspunkt reglerne foreskriver.

”Jeg vidste fra tidligere, at mennesket er værdsat i Norlys, og at der er politikker og en god indstilling til familie, men én ting er regler og håndbøger, noget andet er, hvordan det faktisk modtages. Min leder og jeg fik en virkelig god start, for han var åben overfor det, og jeg var ærlig, og han ved, at han kan regne med min ærlighed”.

Kathrine nåede at være i gang i fem en halv måned, inden hun gik fra på barsel.

”Jeg er ikke så god til barsel. Jeg elsker min søn, men jeg er ikke god til at gå hjemme, hvilket har været svært at sige højt. Men jeg har efterfølgende mødt flere, der siger, at de kender præcis til, hvordan jeg har det. Det handler om, at jeg elsker at lære og mit arbejde giver mig energi. Jeg har derfor også givet udtryk for, at jeg gerne vil holde kontakten under min orlov. Jeg synes, det er svært at undvære arbejdet.”

For Kathrine har denne oplevelse været ekstra vigtig.

”Efter tidligere dårlige oplevelser på andre arbejdspladser, hvor der ikke har været accept af ’det hele menneske’, har det betydet enormt meget med denne her oplevelse. Det betyder, at jeg har virkelig meget lyst til at komme tilbage. Der er en ordentlighed i Norlys, og en god ledelseskultur på tværs af divisionerne”.

Tak for at dele din historie med os, Kathrine.

Ligger du også inde med en god historie, som vi skal dele? Så send os en mail på kb@inspiredbeyondbabies.dk – vi glæder os til at høre fra dig.


Kategori: Barsel og ledelse