Katharina blev fastansat i sit studiejob, lige inden hun gik på barselsorlov

”Seks uger inden jeg går på barsel bliver jeg fastansat af en virksomhed, der uden tvivl kunne have holdt på mig ved blot at have tilbudt mig et job efter min barsel, og dermed have sparet omkostningerne ved at have en medarbejder på barsel”

Vi giver ordet til Katharina:

”I maj 2022 afsluttede jeg mit speciale med et kæmpe smil og et stort 12-tal. I starten af 2022 var jeg blevet gravid, og jeg kunne mærke, at det tærede lidt på mig, at jeg faktisk stod med næsten lovning på fastansættelse i mit studiejob efter endt studie, men nu kom der en baby ”i vejen”.

Jeg glædede mig, men var også lidt trist over at miste den her gode jobmulighed, for jeg var jo sindssygt glad for at være i mit studiejob.

Da jeg afsluttede specialet, manglede jeg også to valgfag, og da jeg sidder i HR, kendte jeg alt til, at vi har procedure om, at vi ikke ansætter folk, der ikke har færdiggjort deres studie endnu. Så jeg kunne godt se, at jeg befandt mig et sted, hvor jeg ikke rigtigt både kunne beholde mit job og få min baby.

Da jeg afsluttede specialet, blev jeg tilbudt at gå på 30 timer, indtil udgangen af 2022, hvor jeg skulle afslutte de to sidste valgfag, jeg manglede. Min kontrakt udløb altså med mit studie-stop, som den hele tiden havde skullet.

Jeg fortalte, at jeg var blevet gravid og spurgte, om de stadig ville have mig til at gå op i tid indtil kontraktudløb, selvom jeg skulle på barsel, inden kontrakten udløb. Det sagde de heldigvis ja til. Jo længere jeg var på jobbet des gladere blev jeg for både job og kolleger og det nagede mig, at jeg måske var nødt til at give afkald på det her skønne arbejde – til et punkt hvor jeg afsøgte alle muligheder for om jeg kunne færdiggøre studiet, før min barsel skulle starte, men det var ikke muligt.

Henover sommeren 2022 blev jeg alligevel tilbudt et job, når jeg kom tilbage fra barsel, så de ville lave et skriv på, at jeg havde job fra 1. august 2023. Det var jeg jo rigtig glad for!

Her kunne historien godt slutte med alle parter tilfredse, men det gjorde den heldigvis ikke. For dagen efter min 30-års fødselsdag i august 2022 får jeg verdens bedste fødselsdagsgave – nemlig tilbud om en fast stilling pr. 1. september 2022. Dvs. 6 uger inden jeg går på barsel bliver jeg fastansat af en virksomhed, der uden tvivl kunne have holdt på mig ved blot at have tilbudt mig et job efter endt barsel, og dermed have sparet omkostningerne ved at have en medarbejder på barsel.

Jeg er naturligvis ovenud lykkelig, og jeg synes virkelig hele mit forløb er et eksempel på, hvor arbejdsmarkedet heldigvis bevæger sig hen. At vi hyrer mennesker og ikke stillingsbetegnelser, og at virksomhederne favner alle livets faser”.

Tak for at dele din historie med os, Katharina.

Ligger du også inde med en god historie, som vi skal dele? Så send os en mail på kb@inspiredbeyondbabies.dk – vi glæder os til at høre fra dig.


Kategori: Barsel og ledelse, Barsel som løftestang