Kan man tage sin baby med til jobsamtale?

At være gravid eller på barsel som ledig kan være svært at overskue. Hvor starter man henne i jobsøgningen? Da Milena B. Bonde var gravid med sit første barn kunne hun ikke finde historier eller inspiration fra andre i samme situation.

”Da jeg var gravid med min søn Teodor, der nu er ni måneder, havde jeg en projektansættelse. De kunne desværre ikke tilbyde mig noget fast, og da jeg stoppede i udgangen af 2020 var jeg et par måneder henne i min graviditet.

Da jeg var så kort inde i min graviditet, startede jeg med at søge regulere stillinger og havde besluttet mig for at spille med åbne kort, når jeg kom til samtale. En yderligere faktor var også Corona-pandemien.

Der skete ikke så meget, og jeg valgte at opsøge en karriererådgiver, som jeg kendte via mit netværk. Hun opfordrede mig til at gå efter projektansættelser op til min barsel.

Jeg var ledig fra januar 2021 og indtil jeg gik på barsel i juni 2021, hvor jeg lagde jobsøgningen på hylden. Jeg fødte min søn Teodor i juli.

Når værdierne rykker sig
Barslen gav mig anledning til at tænke meget over, hvad mine nye ønsker var i forhold til job, arbejds- og familieliv. Mine værdier havde flyttet sig.

Jeg startede op med min jobsøgning igen i marts 2022, men det giver visse udfordringer at søge jobs, mens man er på barsel.

Det kan være krævende at jonglere kald, kaffemøder, uopfordret søgning og jobsamtaler, samtidig med at jeg skal håndtere et barn og et hjem.

Min mand har selvfølgelig kunne hjælpe, når det har passet, og jeg har også mødt stor åbenhed og forståelse fra de steder, hvor jeg har søgt jobs.

Til én af de samtaler, jeg har været til, sagde de, at jeg bare kunne tage min søn med. Så han lå og møvede sig rundt og hyggede sig under samtalen.

Mit fokus har været at få det bedste ud af det
Min mand er gået på barsel fra  midt maj, så jeg har nu intensiveret min jobsøgning. Det er rart, for det har været en udfordring at søge job med et lille barn på armen, men jeg har haft fokus på at få det bedste ud af det, men det har selvfølgelig betydet noget for min barsel, min opsparing osv.

Den største hjælp i min situation har været at opsøge en karriererådgiver, som har hjulpet mig med at lægge en strategi og som gjorde det håndgribeligt for mig at søge jobs – også uopfordret.

Det var én, jeg selv tog fat i og selv har betalt for.

A-kassen har primært hjulpet mig med det mere praktiske i forhold til regler, økonomi mv., men jeg fik også en fornemmelse af, at deres tilgang var sådan lidt ”god fornøjelse på barsel og vi ses efter din barsel”.

Værdien af netværk
Jeg har ikke haft lyst til en barsel kun med babypludder. Jeg ville også gerne have fagligt input og valgte derfor at blive medlem af Inspired Beyond Babies gennem min a-kasse.

Jeg får energi af at mødes med andre mennesker og blive opdateret på noget aktuelt, og jeg er nysgerrig og opsøgende.

Jeg synes, at det var rigtig fedt at møde en masse forældre, der har været heldige at få det af deres arbejdsgiver og tale om det med at komme ud af døren med den lille.

Og det gav mig faktisk inspiration til at skrive til nogle gamle kollegaer og foreslå at ses. Jeg vil gerne høre, hvordan det gik dem efter deres projektansættelser, hvor de er nu eller hvor er de på vej hen.

Jeg har også fået den del nye forbindelser på Linkedin via barselsnetværket, lige som det var fedt at komme på besøg hos de partnervirksomheder, der er i Inspired Beyond Babies, fordi det er virksomheder med værdier, der matcher mine.

Overvejelser omkring jobstart
Det er en helt ny verden, jeg skal ud i nu med et lille barn og jobstart.

Som menneske tror jeg, vi kan tackle en vis portion ubekendte, men jeg ved jo lige nu ikke, hvordan det bliver med jobstart, institutionsstart for min søn mv.

Tidligere har jeg kunne være 100% fokuseret, når jeg er startet i nyt job, men nu er der også en masse andet jeg er fokuseret på – mit barn, amning, min familie og hele det puslespil, der skal falde på plads både logistisk og mentalt.

Jeg vil gerne imponere en ny arbejdsgiver, samtidig med vi som familie skal starte op på en helt ny hverdag. Det er ikke noget, man kan forberede sig på, og det kan godt være overvældende.

Skulle jeg ”bare” tilbage til kendt arbejdsgiver, så ville jeg have bygget en masse goodwill op og var kendt med stedet og opgaver. Men sådan bliver det ikke. Men jeg glæder mig til at tage hul på et nyt kapitel”.

Tak for at dele din historie med os Milena, og held og lykke med jobsøgningen.

Ligger du også inde med en god historie, som vi skal dele? Så send os en mail på kb@inspiredbeyondbabies.dk – vi glæder os til at høre fra dig.


Kategori: Barsel og ledighed