Jeg vidste med sikkerhed, at jeg ville fortælle om min graviditet

I marts blev Anna mor for første gang til sønnen Viktor. Da hun gik på barsel, var det fra et nyt job, hvor hun var blevet ansat, da hun var gravid.

”Jeg blev kontaktet af en ekstern rekrutteringskonsulent til et job, som var spot on i forhold til, hvad jeg brænder for. Jeg var ret tidligt gravid på det tidspunkt, under 12 uger, så jeg havde endnu ikke delt det med nogen. Men jeg vidste med det samme, at hvis jeg skulle blive kaldt til samtale, så ville jeg fortælle om min graviditet”, fortæller Anna.

Men det betyder ikke, at det ikke fyldte meget. Anna havde, som mange andre, hørt de mange historier om, hvordan graviditet, familiestiftelse og barselsorlov kan være en hæmsko for job- og karriereudvikling.

”Det fyldte en del, men jeg havde brug for at sige det, også selvom jeg ikke var forpligtet til det. Jeg ville gerne udvise den tillid. Jeg ville også gerne selv vide det, hvis jeg sad på den anden side af bordet. Det er samtidig en god måde at finde ud af, om det er virksomhed, du vil være i og repræsentere.

Efter de første online-samtaler med konsulenten, blev jeg indkaldt til en første samtale, hvor det gik op for mig, at det her job kunne være det helt rigtige.

Jeg fortalte om graviditeten ved denne første samtale, og responsen var udelukkende positiv. Så én ting var, at stillingen var mega spændende og kemien mellem os var god, men den respons bekræftede mig også i, at det var en virksomhed, jeg havde lyst til at være en del af”.

Ingen snak om orlov inden jobtilbuddet
Anna blev kontaktet igen og inviteret til en anden samtale.

”Efter den første samtale blev jeg ringet op igen og inviteret til at komme igen, og de spurgte ikke ind til, hvor langt jeg var, men sagde blot, at vi måtte lægge en plan, hvis det skulle komme dertil. Og da jeg blev tilbudt jobbet, spurgte de heller ikke ind til datoer, længde af orlov eller noget i den dur.

Jeg nåede at være der i fire måneder, inden jeg gik på orlov, og vi lagde sammen en god opstartsplan, hvor vi aftalte, hvad jeg skulle fokusere på i den periode, og hvad jeg skal, når jeg kommer tilbage. Det fungerede rigtig godt, og det var rart, at der også var fokus på, hvad jeg skal, når jeg kommer tilbage.

Jeg har hele vejen rundt kunne spejle mig i de værdier, Evida repræsenterer, og det er meget vigtigt for mig – især når jeg arbejder i HR og skal være ambassadør for virksomheden.

Min motivation og loyalitet er helt i top
”Jeg har haft svært ved at give helt slip på arbejdet, efter jeg er gået på orlov. Jeg vil også gerne være noget andet end mor, og jeg har fået lov til at være med til møder på frivillig basis. Men der er stor respekt omkring, at det er på mine præmisser.

Min chef siger tit til mig, at dét at være mor er det vigtigste job, jeg nogensinde får. Og det giver mig en ro. Jeg føler mig forstået og føler intet pres.

Og det giver mig samtidig virkelig lyst til at give den en skalle, når jeg kommer tilbage”.

Min situation står ikke alene
”Nogen vil måske tænke, at mit tilfælde er ekstraordinært, men der er netop blevet ansat endnu en kollega i Evida, der går på barsel inden for kort tid. Det gør mig glad og stolt at være ansat et sted, hvor man er så ordentlig og professionel”.

Annas leder HR-chef Claes Nielsen tilføjer: ”Vi ansætter hele mennesker i Evida. Hos os er det ikke blot vigtigt at have faglige kompetencer, men også at have den rette energi og mindset for at gøre en forskel. Så når jeg møder den helt rette kandidat som Anna, tænker jeg bare, det bliver godt, og så får vi det hele til at gå op i en højere enhed”.

Foto: Fotograf Stinne Hedegaard

Ligger du også inde med en god historie, som vi skal dele? Så send os en mail på kb@inspiredbeyondbabies.dk – vi glæder os til at høre fra dig.


Kategori: Barsel og ledelse, Barsel som løftestang