Jeg var ikke klar over, hvor kontroversielt det er at være ”karrierekvinde”

Mød Christine Nordam. Christine er 28 år, mor til tre, har karrierejob i M&A branchen, driver en instagram-konto og en hobbyvirksomhed ved siden af. Når hendes barsel slutter til marts, starter hun i nyt job.

I august 2020 blev Christine mor for tredje gang. Efter orlov med hele familien, der har varet siden december, starter hun på arbejde igen til marts, hvor hendes mand overtager barslen med alle tre børn hjemme.

Familien havde taget orlov med en lang rygsækrejse i Asien, og senere Sydafrika, som formål. Begge satte Corona en stopper for, og det blev derfor til fem uger i autocamper rundt i Danmark.

”Vi kunne ikke bare gå derhjemme. Ikke engang i vores nye lejlighed, hvor flyttekasserne stadig roder. Det er dyrt at være på orlov begge to, så tiden skulle bruges på noget ekstraordinært.”

Jobskifte og graviditet
Efter to år i min daværende stilling overvejede jeg et jobskifte i efteråret 2019. Så udeblev min menstruation. Jeg troede egentlig, det skyldtes, at jeg havde presset mig selv for hårdt over en længere periode. Jeg var gravid igen, og planerne blev udskudt for daværende.

Barslen gav mig anledning til at genoverveje jobskiftet, såvel som hvordan vi skulle håndtere vores familieliv og to karrierer, og hvordan en kommende arbejdsgiver så på mig.

Hvor usympatisk det end må lyde i ørerne på mine medkvinder, så fremhævede jeg for mine potentielle arbejdsgivere, at jeg var 28 år, har fået alle mine børn og tager imod vores au pair til april. Det blev selvfølgelig, men også sørgeligt nok, taget rigtig godt imod.

Efter at have været hjemme i snart et år på grund af Corona-hjemmearbejde og barsel, er jeg virkelig klar til at komme ud igen. Jeg henter så meget energi af at gå på arbejde.

I det hele taget kan jeg godt lide mange projekter. Udover mit fuldtidsarbejde, tre børn, en nylig flytning til en større bolig, driver jeg også hobby-virksomheden Birknordam (@birknordam) sammen med en god veninde, som vi startede under min første barsel tilbage i 2015. Jeg har også en Instagram-konto med over 4000 følgere.

Karriesnak på Instagram
Der mangler rollemodeller for dem, der gerne vil kombinere forældreskab og karriere.

Karriere hører ofte til på LinkedIn – det oplagte medie. Men kvinder bruger så meget tid på Instagram, og finder inspiration om livsstil her. Karriere fylder meget lidt, og derfor besluttede jeg at dele min livsstil, hvor jeg dyrker mit arbejde med glæde, også i mange timer, selvom jeg er mor i en småbørnsfamilie.

Det er vigtigt med nuancerede billeder, og jeg vil gerne være med til at vise, at et lykkeligt familieliv ikke udelukkende er lig med lang barsel, hjemmestrik, arbejde på deltid, villaliv og hjemmelavede måltider.

Det er enormt tidskrævende ”at blogge” og jeg har flere gange været ved at lukke min konto. Der er nok en grund til, folk når langt i erhvervslivet. Den hedder prioritering og Instagram har ikke hidtil været en del af ligningen.

Men der er virkelig mangel på rollemodeller! Jeg modtager meget respons, hvor den positive del er overvældende. Blot med min tilstedeværelse og sparring har jeg givet følgere et skub i retning mod en længere uddannelse, drømmejobbet og startskuddet til at få børn. Indflydelsen kan være overvældende, men bekræfter mig netop i, at det gør en forskel, at jeg hænger i.

Jeg var forberedt på, at jeg ville fremstå kontroversiel blandt mødre på Instagram. Det undrer mig dog, at min Instagram-tilstedeværelse har medført så meget modstand i erhvervslivet. Man vil gerne fremme diversitet og kvinder i ledelse ved at underskrive hensigtserklæringer og oprette mentor-ordninger for ansatte på barsel. Men bakke en rollemodel op på den platform, hvor kvinder ultimativt færdes mest?

I mine øjne udgør platformen et uudnyttet potentiale for virksomheder i forbindelse med branding, rekruttering og bidrag til diversitets-agendaen. Giv ordet til dine ansatte på sociale medier”.

Du finder Christine på instagram her.

Ligger du også inde med en god historie, som vi skal dele? Så send os en mail på kb@inspiredbeyondbabies.dk – vi glæder os til at høre fra dig.


Kategori: Barselsprojekter