Jeg troede, at denne fantastiske nyhed ville betyde, at jeg måtte opgive drømmen om en fastansættelse

Rikke havde netop færdiggjort sit studie og hendes kontrakt som studiemedarbejder udløb. Hun drømte om at fortsætte, men stod pludselig også med en positiv graviditetstest i hånden, så hvad nu?

”Jeg ved ikke, om det er helt hen i hampen, men jeg er virkelig glad for at være her og kunne der fortsat være plads til mig, selvom jeg venter mig og skal flytte hjem til Jylland?”.

Nogenlunde sådan gengiver Rikke den samtale, hun havde med sin leder, da hun tidligere i år færdiggjorde sit studie, var gravid og gerne ville flytte hjem til Skive med sin kæreste.

Hun var nemlig ikke færdig med COWI.

Men hun havde svært ved at tro på, at det kunne lykkes. Indtil en tidligere kollega i branchen rakte ud til hende for at høre, om hun ville med over i en anden virksomhed.

”Da jeg blev spurgt om det, svarede jeg grinende: ”Det lyder spændende, men jeg er på vej til Jylland, og jeg er i øvrigt i gravid”.

Og så spurgte han mig, hvorfor jeg grinede, da jeg sagde det. ”Du er da stadig et aktiv, selvom du er gravid. Det gør ingen forskel”, sagde han. Og da han sagde det sådan, gav det mig lyst til at række ud til min leder i COWI”.

Der sker virkelig noget lige nu
Og det gik endnu bedre, end Rikke havde forestillet sig.

”Min leder fortalte mig, at de da allerede ledte efter et sted i organisationen, hvor jeg kunne fortsætte, og at min graviditet ikke ændrede på det. Så det skib var slet ikke sejlet”.

I juni kom lille Carla til verden og lige forinden var Rikke blevet ansat i en fuldtidsstilling, som så startede med fuldt betalt barselsorlov.

”Jeg troede, at jeg ville blive ansat efter min barsel, men jeg blev ansat med det samme og gik direkte på barsel. Jeg har ikke mødt et eneste undrende ansigt over det.

Min historie er et eksempel på den positive udvikling, der finder sted i vores samfund lige nu, og jeg håber, at endnu flere arbejdspladser vil følge eksemplet og anerkende barsel som en naturlig del af livet og ikke som en hindring for ens karriere”.

Rikke leder Nicklas Främke Hansen supplerer:

”Jeg er utrolig glad for at kunne holde på en medarbejder som Rikke. Rikke har performet virkelig godt, og hun er som person meget tillidsvækkende. Jeg ville derfor rigtig gerne forsøge at finde et sted i organisationen, hvor hun havde lyst til at fortsætte, efter hun færdiggjorde sit studie.

Det ændrede ikke noget for mig, da Rikke fortalte, at hun ventede sig og gerne ville flytte til Jylland. Alternativet ville være, at vi skulle ud og rekruttere en ny medarbejder. Og den tid, der går med at slå en stilling op, screene, afholde samtaler og onboarde ville tage næsten lige så lang tid.

Nu ved jeg, at vi får en meget kompetent medarbejder retur, som endda vender tilbage med nye kvaliteter efter orlov.

Det er samtidig nyt for mig at have en medarbejder på barsel. Heldigvis har COWI en manual for håndtering barsel, som kan hjælpe den enkelte leder. Rikke og jeg har efter hendes ønske aftalt at holde kontakten løbende, sådan at hun både holdes ajour med, hvad der foregår i COWI, og at jeg som leder holdes ajour med Rikke. Vi glæder os meget til at få hende tilbage”.

Generationsforskelle
Men det går ikke for alle, som det gik for Rikke, og det kan godt være en kæmpe stressfaktor under orloven.

”Jeg har læst sammen med én, der også var gravid og som ikke fik fastansættelse. Det er en kæmpe stressfaktor under barsel. Jeg har en enorm ro i, at jeg vender tilbage til noget, jeg er glad for, og jeg nyder virkelig tiden nu uden stress.

Der er rigtig mange fra mine forældres generation, der synes, at det er helt ekstraordinært, men folk fra min egen generation synes, det er helt naturligt. Der sker virkelig noget på den front nu.

Min leder så mig som en værdifuld medarbejder og min graviditet gjorde ingen forskel. Jeg er dybt taknemmelig for at arbejde i en organisation som COWI, der støtter mine ambitioner og værdsætter min indsats, uanset omstændighederne”.

Tak for at dele din historie med os, Rikke.

Ligger du også inde med en god historie, som vi skal dele? Så send os en mail på kb@inspiredbeyondbabies.dk – vi glæder os til at høre fra dig.


Kategori: Barsel og ledelse, Barsel som løftestang