Jeg brugte barslen til at udvide min horisont og bygge nye kompetencer på

Min barsel var en dannelsesrejse, der har udviklet mig som menneske og styrket mig til den lederrolle, jeg har nu.

Maja Lærkholm Eikland er ansat i finanssektoren og ser sig selv som en ambitiøs kvinde med et stort drive.

Hun kom tilbage fra sin første barsel i marts 2020, en uge inden landet lukkede ned, og skulle finde ud af at positionere sig selv på ny med nye opgaver og ansvar.

Til juni går hun på barsel igen, og hun er mellem de to barsler blevet leder for et team på 12 medarbejdere – et team hun fik mulighed for selv at bygge op.

Jeg ville bruge min barsel til at dygtiggøre mig
 ”Før min første barsel havde jeg besluttet mig for, at jeg ville dygtiggøre mig under vejs. Jeg har altid gerne ville udfordre mig selv, og så det derfor som en oplagt mulighed for mig at udvide min horisont og lære noget nyt – altså noget helt nyt – noget man i en travl hverdag ikke altid finder tid til, når ræset kører.

Denne forestilling havde jeg selvfølgelig, uden helt at vide, hvad jeg gik ind til under en barsel.

Jeg fulgte to kurser på ITU, da jeg i arbejdsregi har fundet ud af, at jeg har stor interesse for IT-sikkerhed og egentlig gerne ville udforske IT universet yderligere. Jeg tog i tillæg et kursus, hvor jeg kunne lære mere om kodning og programmering – ikke for at blive verdensmester indenfor IT, men for at forstå det bagvedliggende noget bedre og for i endnu højere grad at kunne agere bindeled mellem forretning og IT arbejdsmæssigt.

Desuden fik jeg tid til at (gen)besøge mine mere kreative sider. Jeg begyndte at male igen, kort inden jeg blev gravid og fortsatte efter fødslen. Jeg udnyttede tiden imens min søn sov lur, til at udfolde min kreative side.

Det ene tog det andet, og i september 2019 havde jeg via mit netværk min første udstilling, hvor mine værker blev udstillet og solgt. Det blev desuden startskuddet til at starte en Instagram-konto (@laerkholm.art), hvorigennem jeg har solgt flere værker.

Det er sundt at få arbejdet på afstand
Det lyder måske lidt som en kliché, men jeg har brugt min barsel til at udvikle mig mere alsidigt. Jeg har igennem barslen fået mulighed for at finde tilbage til dét, som også gør mig glad.

Barslen har givet mig mulighed for at reflektere på et lidt mere abstrakt niveau, og jeg har helt sikkert udviklet mig som menneske, og det har også styrket mig til den lederrolle, jeg har nu, og som jeg allerede dér vidste, at jeg gerne ville bestride.

Det at få arbejdet lidt på afstand, tror jeg har været sundt, og det har gjort mig bevidst om, i hvor høj grad man kan blive opslugt af noget, man kan lide at lave, hvad end det er arbejde eller fritidsinteresser.

Samtidig har det også været en øjenåbner, at selvom jeg vendte tilbage fra barsel og syntes, at jeg havde stort fokus på balancen mellem arbejde og fritid, fandt jeg mig selv blive opslugt af arbejdet igen lynhurtigt.

God dialog med leder og åbenhed om ønsker
Da jeg kom tilbage fra min første barsel, blev jeg ansvarlig for et strategisk projekt, der gjorde det muligt for mig at bevise, hvad jeg kunne og dermed få muligheden for at prøve kræfter med netop den rolle, jeg har nu.

Hvad der gør sig gældende for begge jobs, jeg går på barsel fra, er, at jeg har haft en god dialog med mine ledere begge gange.

Jeg har spillet med åbne kort og meldt ud, hvad jeg gerne ville arbejde hen imod, herunder at lande mit første lederjob.

Sidste gang holdt jeg kontakten med min arbejdsplads under barslen, hvilket også er min forventning denne gang. For mig er det rart at blive orienteret, hvis der sker større forandringer, mens jeg er væk, som eksempelvis strategiske beslutninger eller organisatoriske forandringer.

Hvad der måske er lidt anderledes denne gang, sammenlignet med sidste gang, er, at jeg nok vil være endnu mere nysgerrig på udviklingen af teamet, da teamet for mig er en slags baby, som jeg har været med til at bygge.

Jeg føler en stor ansvarsfølelse for teamet, jeg leder, og derfor er planlægningen og overleveringen gået i gang tidligt, så min afløser har mulighed for at blive sluset ind i passende tempo og teamet, som fortsat er et relativt nyt team, fint kan omstille sig.

Egentlig har jeg valgt også at se min barsel som en ‘win-win-situatiation’ for både mig og teamet, da jeg er helt sikker på, at det vil gavne teamet at få nyt input og friske øjne på måden at håndtere tingene på, lige så vel som, at jeg kommer styrket tilbage.

Jeg ser frem til endnu en dannelsesrejse i løbet af min næste barsel.
Jeg glæder mig selvfølgelig allermest til at lære den lille at kende, men ser også med forventning frem til den/de udstilling(er) og kurser jeg kaster mig over i min kommende barsel.

Jeg starter på et Data Intelligence kursus i maj, og så er jeg med i et netværk for unge kvindelige ledere i Danmark og Egypten (DEDI), som har til formål at fremme kendskab til ledelsesprincipper i Danmark og Egypten.

Men hvem ved, hvor sådan en udviklingsperiode tager én hen? Jeg har i hvert fald lært, at det er om at få det bedste ud af det – og samtidig have det sjovt!”.

Tak for at dele din historie med os Maja og rigtig god barsel!

Ligger du også inde med en god historie, som vi skal dele? Så send os en mail på kb@inspiredbeyondbabies.dk – vi glæder os til at høre fra dig.


Kategori: Barsel som løftestang