Hvem ansætter en gravid…?

Bettina Truelsen fandt ud af, at hun var gravid, da hun var lige ved at lande et ny job. Hun var overbevist om, at hun ville blive fravalgt. Men Bettina fik jobbet.

”Tilbage i januar bliver jeg kontaktet af en interessant virksomhed og inviteret til et kort telefonmøde om et potentielt job. Jeg var på daværende tidspunkt ansat et andet sted og var som sådan ikke på udkig efter et nyt job, men takker alligevel ja til tilbuddet, da jeg er nysgerrig.

Efter den indledende snak vokser min nysgerrighed for at høre mere, og jeg takker derfor ja til en egentlig jobsamtale. Der går en måned med samtaler, tests mv. og min nysgerrighed og interesse for firmaet blev kun større.

Da vi når til at få de sidste detaljer for en eventuel ansættelse på plads, og jeg egentlig burde være glad og begejstret for at være så langt i processen, var jeg alligevel nervøs, bange og ængstelig.

Jeg havde ugen forinden fundet ud af, at jeg var gravid. Så i stedet for at være glad over de lykkelige omstændigheder, var jeg fyldt med tanker om, at det bare var dårlig timing; jeg var ved at lande et nyt job, i en stilling jeg virkelig synes lød interessant og i et firma, jeg havde fået et godt indtryk af, og så bliver jeg gravid. Det virkede i første omgang uoverskueligt, for hvem ansætter en gravid?

”Jeg har en dårlig nyhed”
Jeg vidste jo godt, at en graviditet nu ville indebære en barsel relativt kort tid efter en eventuel ansættelse.

Og virksomheden havde jo brug for én, der kunne starte og løbe af sted med opgaverne nu.

Så situationen føltes ikke optimal, og jeg var, desværre, også ret overbevist om, at jeg ville blive fravalgt, hvis jeg nævnte det.

Alligevel var jeg ikke et sekund i tvivl om, at jeg ikke kunne gennemføre den sidste samtale uden at nævne min graviditet. Jeg havde brug for at være åben og loyal, også selvom jeg godt vidste, at det ikke var et krav at sige noget så tidligt i en graviditet.

Til samtalen lagde jeg faktisk ud med at fortælle, at jeg havde en dårlig nyhed. Og jeg ved ikke helt, hvad jeg havde forventet, at reaktionen i den anden ende af røret skulle være, men bestemt ikke denne:  ”Tillykke, hvor fantastisk!”. Efterfulgt af ordene: “En graviditet må da aldrig beskrives som en dårlig nyhed, heller ikke i forbindelse med jobskifte!”

Samtalen fortsatte og de sidste detaljer for en ansættelse blev vendt. Vi talte ikke om graviditet eller barsel, men om jobbet og mine kompetencer og vi aftalte at snakkes ved næste dag.

Det var en virkelig positiv oplevelse, men ærligt, så rumsterede tankerne og mine bange anelser stadig for, om jeg nu blev fravalgt, for hvem ansætter en gravid?

Men det kunne jeg konstatere, at det gør Ingram Micro. For dagen efter tilbød de mig jobbet, hvis jeg stadig var interesseret”.

Tak for dele din historie med os, Bettina.

Ligger du også inde med en god historie, som vi skal dele? Så send os en mail på kb@inspiredbeyondbabies.dk – vi glæder os til at høre fra dig.


Kategori: Barsel som løftestang