Fra fleksjob til lederstilling

Matilde Fevre er mor til William på 14 og Nohr, der er et halvt år. Og så er hun eksemplet på, at intet er umuligt. Hun er på få år gået fra fleksjob til for nyligt, under sin barsel, at blive forfremmet til en lederstilling.

Ikke mange regner med at blive forfremmet, mens de er på barsel. Og så endda til en lederstilling på 30 timer, der kan kombineres med familielivet. For findes de? Ja, det gør de.

Matilde fortæller:

”Rejsen hertil har været ret vild. Jeg gik fra at være ansat i et fleksjob som mødebooker 15 timer om ugen tilbage i august 2019 til nu at være blevet forfremmet til Head of Sales under min barsel.

Det har været fantastisk at få muligheden for at arbejde mig op i en virksomhed – først Ditmer og siden hen Visma, der opkøbte Ditmer, hvor der har været plads og støtte til, at det har kunne lade sig gøre.

Siden jeg startede i 2019, er jeg løbende gået op i timer og har fået mere ansvar.

Nu er jeg så, endda lige når jeg er blevet mor for anden gang og på barsel, blevet forfremmet til en ny lederstilling, som er aftalt til 30 timer.

Det føles fantastisk at kunne komme tilbage til et sjovt, givende og berigende arbejdsliv.

Et arbejdsliv, der gør dig glad
Vi har haft en dialog undervejs omkring min udvikling, og det har været et ønske fra min side et stykke tid.

Da jeg i sin tid blev ansat i fleksjob på grund af et trafikuheld, tænkte jeg ikke så meget i karriere. Jeg ville bare gerne have et arbejdsliv, der gjorde mig glad og gav mig det sociale uden at blive overbelastet.

Men vi har løbende talt om mine muligheder og efterhånden som jeg fik det bedre, begyndte jeg at tænke mere i den retning.

Jeg havde MUS i april i forbindelse med min barsel, hvor vi snakkede om, hvad jeg skulle, når jeg kom tilbage fra orlov. Nogle opgaver var overleveret, og det var oplagt at tale om, hvad jeg så skulle og hvilke opgaver, jeg gerne ville have igen og hvilke nye jeg kunne tage ind, efter min orlov.

Her luftede jeg ideen om at komme over på et nyt produkt og få sat struktur på vores marketingindsats i en rolle som Head of Sales, så denne udvikling har også været på mit initiativ. Vi aftalte ikke noget konkret på det tidspunkt, men blev enige om, at det var i den retning, vi skulle, uden at aftale nærmere omkring timing.

Men i september, hvor vi på forhånd havde aftalt at tale sammen, fordi jeg gerne starte op på deltidsbarsel, fik jeg tilbuddet om den nye rolle som Head of Sales.

Deltidsbarsel i praksis
Jeg er på kontoret to dage om ugen og arbejder hjemmefra som det passer. Jeg har fået Nohr med et vennepar, så hans fædre har ham nogle af dagene, og så får jeg hjælp fra mine forældre.

Det skyldes ikke forfremmelsen, at jeg er startet med at arbejde under min barsel. Det var aftalt på forhånd og det var sådan, jeg gerne ville have det. Jeg startede også på studiet efter et halvt år med mit første barn og det passede rigtig godt.

Jeg har ret meget krudt i røven og har også under min barsel været en del af Inspired Beyond Babies. Jeg elsker at komme ud og få ny inspiration og udvikle mig.

Hele min pointe med gerne at ville dele det her er, at inspirere til, at man tilrettelægger sin barsel, som man ønsker. Derudover synes jeg, at det er vigtigt at vise, at barsel ikke behøver at være en forhindring for karriereudvikling, lige som man godt kombinere et lederjob med familielivet”.

Tak for at dele din historie med os, Matilde.

Ligger du også inde med en god historie, som vi skal dele? Så send os en mail på kb@inspiredbeyondbabies.dk – vi glæder os til at høre fra dig.


Kategori: Barsel og ledelse, Barsel som løftestang, Fleksibel barsel