Fleksibel barsel: Jeg så, at det var en mulighed andre steder og valgte at spørge

Camilla Tang er mor til Ingrid på ni måneder og storebror Aksel på tre år, og arbejder som specialist indenfor vandbehandling hos NIRAS. I december startede hun på job to dage om ugen, hvor hendes mand så er på barsel med deres datter. Tre dage om ugen er hun fortsat selv på barsel.

”Det er faktisk Inspired Beyond Babies, der har været med til at bane vejen for, at jeg havde lyst til at spørge. Jeg så, at flere andre havde holdt fleksibel barsel, og det var en mulighed at gøre det, så jeg valgte at lufte ideen for min leder, da jeg ventede Ingrid.

Til en start nævnte jeg blot muligheden, og jeg talte selvfølgelig med min mand om, hvordan vi kunne gøre det. Ingen af os trives 100% med at gå hjemme på barsel hele tiden, så det var oplagt for os at søge en løsning, vi begge var glade for.

Jeg tog efterfølgende initiativ til en snak med min leder, hvor jeg præsenterede en plan for, hvordan det kunne se ud, og det blev meget positivt modtaget af min leder, som synes, det lød som en rigtig god plan.

Jeg var ikke klar til at lægge det helt fra mig
Under min første barsel arbejdede jeg også en lille smule, men det var en helt anden kontekst. Jeg var nemlig i gang med min ph.d., da vi fik Aksel, så den lå jo egentlig bare og ventede på mig, og jeg følte derfor ikke, at jeg gik glip af noget. Jeg lavede ganske lidt på nogle artikler og lignende, men holdt ellers fuld barsel.

Da jeg så ventede Ingrid, et år efter jeg blev færdig med min ph.d., kunne jeg mærke, at jeg ikke var klar til at lægge det helt fra mig. Jeg var så heldig at arbejde med det felt, som jeg havde skrevet min ph.d. indenfor, og jeg havde ikke lyst til at slippe det, jeg havde brugt et år på at bygge op, helt.

Jeg har derfor arbejdet en smule ad hoc under hele min barsel, men per 1. december er det så to faste dage om ugen frem til marts, hvor jeg starter op igen på fuld tid.

”Det gad jeg også godt have gjort”
Reaktionerne på denne model har langt henad vejen været positive. Jeg kan godt kan mærke, at det er nyt og flere spørger mig ”kan man det?”, men på en positiv måde. Selvfølgelig får jeg også ”husk nu at nyde din barsel”- kommentarerne, mest fra de lidt ældre, men de er altid velment.

Og jeg har virkelig nydt min barsel. Jeg har nydt at gå ture med barnevognen, hygge med mødregruppen og følge lillesøster Ingrids rivende udvikling. Jeg har nydt at få faglige input fra Inspired Beyond Babies om alt fra bæredygtig ledelse til erhvervsretorik.

Og så har jeg nydt at kunne holde fast i min faglighed ved at bidrage til forskellige projekter. Det er heldigvis blevet så nemt at være med på Teams, og Ingrid har også været helt med på at deltage i fysiske møder, konferencer og vandværksbesøg.

Mange af mine kollegaer udtrykker, at det er fedt og at ”det gad jeg også godt have gjort”. Derfor vælger jeg også at dele min historie, fordi jeg håber, at andre, der har lyst, vil gøre det samme.

Indstillet til en pris under barslen
Jeg virkelig glad for at være en del af en arbejdsplads, der har givet mig mulighed for at indrette min barselsorlov på en måde, der er meningsfuld og givende for mig og min familie.

Og ikke nok med at jeg har følt mig som en del af NIRAS under mit fravær, er jeg også blevet indstillet til en pris, mens jeg har været på orlov – Årets unge FRI Rådgiver prisen.

I starten af november fik jeg en mail, hvor de fortalte, at de havde tænkt sig at indstille mig til denne her pris. Det var et virkelig fedt skulderklap at få under min barsel og en anerkendelse, som jeg sætter stor pris på.

Vi er rigtig mange dygtige rådgivere, så at de vælger mig har, udover den faglige anerkendelse, gjort, at jeg på ingen måde har følt mig glemt, og jeg har glædet mig meget til at starte op igen”.

Tak for at dele din historie med os, Camilla.

Ligger du også inde med en god historie, som vi skal dele? Så send os en mail på kb@inspiredbeyondbabies.dk – vi glæder os til at høre fra dig.


Kategori: Barsel og ledelse, Fleksibel barsel