Du skal aldrig nogensinde undskylde for så vidunderlig en nyhed

Det var ordene til Gry fra hendes leder, da hun fortalte om sin graviditet og kommende barsel.

Det var en fantastisk situation, og jeg gik ud med rank ryg velvidende om, at min leder, som også er direktøren for firmaet, var ovenud lykkelig på mine vegne”, fortæller Gry Elgaard Burmølle Hansen, der er Marketing Project Manager hos Formpipe og netop er blevet mor for første gang.

Jeg synes, det var lidt svært at fortælle, fordi jeg tænkte, at sådan en graviditet og barsel ofte kommer ubelejligt for et firma.

Sådan tror jeg desværre mange kvinder oplever det, men vores direktør Thomas var mega god, og da jeg fik sagt noget i retningen af, ”at jeg godt vidste, at det var meget ubelejligt og dårligt timet…”, så stoppede han mig hurtigt og sagde, at jeg aldrig nogensinde måtte undskylde, overfor nogen som helst, for sådan en vidunderlig nyhed – og at der ikke fandtes noget større end at få børn.

Det var en kæmpe lettelse.

Vigtigt at holde kontakt med kollegaer
Jeg havde selv ret travlt med at få alt det praktiske omkring min barsel på plads, men han opfordrede mig til at tage den med ro.

Jeg havde travlt med at sige, at de selvfølgelig bare kunne ringe og skrive i det omfang, der er behov for det under min barsel, og at jeg nok selv skulle sige til, hvis jeg havde brug for ro.

Og svaret fra min leder var fuldstændig det samme, som når jeg nævner det op til en ferie: ”Tak – men ellers tak! Vi bestræber os på at lade dig være i fred” – altid med et smil i øjet.

Jeg håber, at jeg en dag vokser fra at ville være så til gengængelig på et job – men måske et barn hjælper på den front?

Aftalen er, at de kun sender noget på min arbejdsmail, og så kan jeg selv gå ind og læse, hvis der er behov. Men jeg har i det hele taget meget kontakt til mange af mine kollegaer i det private, så jeg tænker, at det er naturligt, at jeg bliver opdateret der, når vi alligevel får en kop kaffe.

Befrielse med fleksibilitet
Da jeg skulle underskrive min barselsaftale, så blev der også lagt vægt på, at jeg skal mærke efter, hvordan jeg har det, og så tager vi den derfra.

Så hvis jeg har lyst til at tage hele barslen, så er det så fint – og hvis jeg efter et par måneder kan mærke, at jeg har brug for at komme tilbage før, så finder vi også ud af det.

Det er bare en befrielse, at de er så fleksible og italesætter, at det er helt og holdent op til mig – og at jeg ved de støtter op uanset hvilken beslutning jeg tager”.

Fik pris af kollegaer inden barsel
Hos Formpipe kan man nominere sine kollegaer til en pris, hvis man synes, de yder en ekstra indsats og formår at afspejle Formpipes kerneværdier i sit daglige arbejde. Den pris modtog Gry, lige inden hun gik på barsel.

Formpipe er et sted, hvor man hepper på sine kollegaer og der er ikke en konkurrerende kultur, som man kan opleve i nogle virksomheder. Her er der fokus på, at den bedste måde at få motiverede medarbejdere, er at støtte dem i det, de synes er sjovt at lave og er god til. Og så især at få italesat det, fejre succeser og glæde sig på hinandens vegne.

Det var en kæmpe anerkendelse at få den pris med på barsel. Det er rart at føle sig set, og især som højgravid, når man pruster rundt og prøver at være tilstrækkelig ”som man plejer”, selvom det hele er lidt tungt og ens puls kører på højtryk, fordi – nå ja, at man er ved at producere et andet menneske.

Dagene op til jeg gik på barsel fik jeg mails og opringninger fra kollegaer fra Sverige, USA og England, som ville ønske mig god barsel og virkelig glædede sig til at følge med og til jeg var retur igen – det varmer.

Jeg synes selv, at det lyder som en kliche, når firmaer siger ”Vi er ligesom en familie” – men det er faktisk virkelig sådan, jeg har det hos Formpipe og med de relationer jeg har fået der.

Derfor glæder jeg mig også sindssygt meget til at komme ind i løbet af min barsel og til at se alle mine kollegaer igen. Jeg ville synes, det var så underligt, hvis jeg først så dem, når min barsel sluttede, og jeg skulle på arbejde igen”.

Ligger du også inde med en god historie, som vi skal dele? Så send os en mail på kb@inspiredbeyondbabies.dk – vi glæder os til at høre fra dig.


Kategori: Barsel som løftestang