Drømmejob og ønskebarn på samme tid, hvor heldig har man lov at være? Men…

Jannie Schacht Halling Jensen er Talent Acquisition Consultant hos Demant. Et drømmejob for Jannie, men da en anden drøm også gik i opfyldelse, rykkede den dårlige samvittighed nærmere.

”I dagene omkring, hvor jeg skrev under på kontrakten til mit nye job, fik jeg at vide, at jeg var gravid. Jeg var lykkelig. Vi var lykkelige. Efter mange års kamp, hvor vi havde opgivet, så det endelig ud til at lykkedes. Jeg boblede af glæde, og dopaminer, endorfiner, oxytociner og andre gode ting fløj rundt i kroppen. Drømmejob og ønskebarn på samme tid, hvor heldig har man lov at være?

Dagen, hvor jeg skulle starte mit nye arbejde rykkede tættere på, og det samme gjorde et nyt sæt af følelser. En sky af dårlig samvittighed, skyld, skam og følelsen af svigt overfor mine nye kolleger, før jeg overhovedet var startet. Og flov over at være hende, der var gravid, da hun startede på arbejde.

Min mand og jeg have besluttet at vente med at fortælle det til verden, indtil efter scanningen i uge 20. Det var gået galt før, så vi ville være på den helt sikre side. Det betød lange uger med hvide løgne og undvigende svar, før jeg kunne informere min leder”.

”Jamen, Jannie, det er da dejligt”
”Med rystende hænder og tårer i øjnene, beklagede jeg overfor min leder, nærmest undskyldte, at jeg var gravid.

Hans respons? Han var roen selv. “Jamen Jannie, det er da dejligt. Alt det andet finder vi ud af”. Alle mine bekymringer blev gjort til skamme, og skyen af dårlig samvittighed og skyld lettede.

Jeg er virkelig lykkelig for at være havnet i en virksomhed med så omfavnende en kultur. Hos Demant ansætter vi hele mennesker med børn, familie, fritid og forpligtelser, og det er noget, der bliver taget hensyn til, for det giver i sidste ende gladere og mere loyale medarbejdere.

Og det er en klog fastholdelsesstrategi. Jeg glæder mig allerede virkelig meget til at komme tilbage”.

Jannies leder, Mikal Thorborg, der er Recruitment and Employer Branding Manager, supplerer:

”Når vi ansætter, ansætter vi efter kompetencer og personlighed. Vi går efter det rigtige match til jobbet. Vi skeler ikke til køn, alder eller hvor vidt en kandidat forventes at ville stifte familie inden for en nær fremtid. Og jeg har i de 10 år, jeg har været i Demant, aldrig hørt om, at unge kvinder er blevet valgt fra på den baggrund eller at medarbejdere, mænd som kvinder, er blevet ”straffet” professionelt på grund af barselsorlov.

Vi er rigtig mange medarbejdere og at håndtere barselsorlov er en naturlig og integreret del af vores organisatoriske hverdag. Det er vitterligt ikke et problem.

Samtidig er det vigtigt for os som virksomhed at tage livtag med, at medarbejdere skal have det dårligt med at dele så gode nyheder. 80% af os i Demant er forældre. Vi kender til det. Vi forstår det. Og vi har også forståelse for, at deres virkelighed er en anden, når de kommer retur fra orlov”.

Når FOMO banker på
Jannie føler sig tryg ved at gå på barsel og glæder sig til at komme tilbage til spændende opgaver.

”Men jeg lider også lidt af FOMO (Fear Of Missing Out). Jeg sidder nemlig med en følelse af, at nu var jeg endelig kommet i gang og alle ideerne var begyndt at komme til mig efter nogle måneders opstart i virksomheden, så det er selvfølgelig lidt øv at forlade virksomheden lige nu, men de spændende projekter venter på mig, når jeg kommer tilbage og det motiverer mig meget.

Jeg kommer helt sikkert til at følge med i, hvad der foregår i virksomheden på et overordnet plan og have en touch base med min leder en gang imellem, men det er ikke noget, der er aftalt et struktureret forløb omkring.

Hvorfor er vi så bekymrede for at fortælle så lykkelige nyheder?
Jeg har efterfølgende grublet lidt over, hvorfor det var så svært. Jeg var blevet gravid efter at have kæmpet i så mange år, så det var også underligt at have så mange ambivalente følelser omkring det.

Men jeg var nok lidt farvet af min egen faglighed og erfaring, da jeg tidligere har siddet i et job og oplevet på egen hånd, hvordan virksomheder ikke var interesseret i at ansætte unge kvinder, fordi de primært så en omkostning til barselsorlov i horisonten hos de kandidater.

Det er heldigvis ikke tilfældet hos Demant. Her var det muligt at kombinere mit drømmejob og min drøm om at blive mor, og jeg føler mig utrolig privilegeret og håber, at mit og Demants eksempel vil være til stor inspiration for andre medarbejdere, ledere og virksomheder”, slutter Jannie.

Tak for at dele din historie med os, Jannie og rigtig god barsel!

Ligger du også inde med en god historie, som vi skal dele? Så send os en mail på kb@inspiredbeyondbabies.dk – vi glæder os til at høre fra dig.


Kategori: Barsel og ledelse