Det siger vildt meget om en virksomhed, og min motivation og loyalitet er helt i top

Sarah Dressel blev ansat i nyt job, fire måneder inden hun skulle på barsel.

I januar blev Sarah mor til en lille dreng. Men i sommer 2022 blev hun kontaktet af en virksomhed omkring et job.

”Jeg havde ikke set det komme, at jeg skulle skifte job, for jeg var rigtig glad for at være, hvor jeg var, og der var gode udviklingsmuligheder. Men jeg valgte at tage imod invitationen til en kaffe i starten af sommerferien og var hurtigt solgt, da jeg hørte om den rejse Moment er på og om deres kultur. Vi havde en god kemi og jeg synes, at det var en spændende mulighed”.

Sarah blev efterfølgende inviteret til en mere formel samtale, tog nogle tests og besluttede sig for at mærke efter til den anden samtale, om det var det rigtige.

Men kort inden den anden samtale, fandt hun ud af, at hun var gravid.

”Det var en fantastisk nyhed, så jeg stod i en virkelig dejlig situation, men det føltes også lidt kaotisk at stå i en rekrutteringssituation oveni. Jeg vidste, at jeg ikke ville kunne se mig selv i øjnene, hvis jeg ikke sagde det, så det var ikke en mulighed for mig ikke at fortælle det til min potentielt kommende arbejdsgiver”.

På vej tilbage fra den anden samtale, blev Sarah ringet op af sin kommende leder, der ville høre, om hun fortsat var interesseret i at gå videre, for de var stadig positive overfor muligheden. Her valgte hun at fortælle, at hun var gravid og bad dem overveje igen, om de stadig mente, at de skulle gå videre.

”Det var en nyoprettet stilling, hvor der skulle sættes noget i gang, så jeg havde fuld forståelse for, hvis timingen ikke var den rigtige. Men han reagerede meget positivt på nyheden allerede i telefonen og ønskede stort tillykke. Vi aftalte, at de lige skulle drøfte det, men han vendte tilbage allerede kort tid efter og sagde, at min graviditet på ingen måde var en hindring, at de var glade på mine vegne og fortsat ønskede at gå videre.

Sarahs leder Mikael Dines Bagenkop Valentin, der er direktør hos Moment, uddyber:

”Jeg kontaktede Sarah, fordi jeg gerne ville have hende med på mit hold på grund af hendes kvaliteter som medarbejder og menneske, og at hun var i lykkelige omstændigheder ændrede ikke mit syn på, at jeg gerne ville have hende med på holdet.

Jeg synes egentlig, at det er ærgerligt, at det her skal være en ekstraordinær historie, men jeg er også godt klar over, at det er noget, der fylder hos mange.

Heldigvis sker der mange ting på det her område lige nu. Jeg er selv blevet far for 6 måneder siden og jeg oplever da også at blive mødt med rynkede bryn over, at jeg som ung, mandlig direktør skal have 11 ugers barsel. Men skiftet på det her område er i gang og sådan skal det være”.

Hvad er det værste, der kan ske?
Sarah startede i jobbet i september 2022 og i januar kom lillebror så.

”Den fik fuldt skrald i de fire måneder, jeg havde inden min orlov. Jeg sprang ud i det og bookede møder og viste flaget og fik søsat noget, inden jeg tog af sted, lige som jeg lærte mine kollegaer at kende. Jeg starter op igen til oktober, hvor min kæreste står for indkøring af Otto i vuggestuen. tager over på barslen.

Det nemmeste ville have været at blive, hvor jeg var. Jeg havde det godt og barn nummer to var på vej, men der kom en fed mulighed, og selvom timingen måske ikke var perfekt, så skal man tage springet, når noget føles godt.

Min tilgang til det er, at det nok skal lykkes, og hvad er det værste, der kan ske? Man ved aldrig, hvornår sådan en mulighed kommer igen”.

Tak for at dele din historie med os, Sarah.

Ligger du også inde med en god historie, som vi skal dele? Så send os en mail på kb@inspiredbeyondbabies.dk – vi glæder os til at høre fra dig.


Kategori: Barsel og ledelse