”Det duer nok ikke i min branche”

Sådan tænkte Julie, da hun første gang hørte om at holde fleksibel barsel, hvor man kombinerer barsel og arbejde i løbet af ugen. Men Julie er netop startet på arbejde to en halv dag om ugen. Den anden halvdel af ugen er hun hjemme på barsel med sin datter Olga på syv måneder.

Julie Loft er advokat hos Poul Schmith/Kammeradvokaten og mor til tre. Per på fire år, Luna på to år og Olga på syv måneder.

De første to gange holdt Julie og hendes kæreste mere ”klassisk” barsel, hvor Julie tog den første del, de holdt lidt fælles barsel undervejs for at rejse, og Julies kæreste tog et par måneder til sidst. Men denne gang havde de lyst til at gøre noget andet.

”Idéen til at holde barsel på denne måde fik jeg af en kvinde, jeg trænede sammen med under min anden barsel, som gjorde det. Jeg syntes, det lød som en virkelig god løsning, men jeg kendte kun til eksempler uden for min branche, så første gang jeg hørte om det, afskrev jeg ideen”, fortæller Julie.

At kombinere det bedste fra begge verdener
Med tre barsler på kort tid havde Julie og hendes kæreste god anledning til at tænke over, hvordan barslen denne gang ville fungere bedst for deres familie og med deres respektive arbejdsliv in mente.

”Vores tanker kredsede omkring at kombinere det bedste fra barsels- og arbejdslivet. De to andre gange jeg har været på orlov, er jeg blevet lidt mentalt træt til allersidst i barslen og har følt mig lidt som en husalf. Samtidig ville min kæreste gerne på orlov tidligere denne gang, så derfor besluttede vi os for at afsøge muligheden for at gøre noget andet denne gang”.

Julie pitchede derfor ideen til sin leder.

”Min leder syntes også, at det gav rigtig god mening. Jeg har en moderne og god chef, der bakkede det op og sagde, at han syntes, jeg skulle gøre det, jeg gerne ville. Han ville meget gerne være med at til prøve modellen af.

Det er ikke noget, vi ellers – så vidt jeg ved – har set i vores organisation, men det giver rigtig god mening både for mig personligt, men også for virksomheden.

I mit arbejde som advokat har jeg jo overgivet alle mine sager til kolleger, da jeg gik fra, så jeg skal bygge en sagsportefølje op igen, når jeg kommer tilbage. På den måde giver en mere stille opstart mening, ligesom virksomheden får mig tilbage tidligere, end hvis min kæreste og jeg havde holdt barsel på den ”klassiske” måde. Min kæreste er jurist i Miljøministeriet, og hans leder var heldigvis også med på ideen – det kræver jo to fleksible arbejdsgivere for at kunne lade sig give sig.”

”Er det muligt? Det ville jeg ønske, jeg havde gjort”
”Jeg kender ikke andre i min branche, der har gjort det, og reaktionen fra mine venner og kolleger har været meget positiv. De færreste havde overvejet, at det var en mulighed. Nu mangler vi naturligvis at se, hvordan det kommer til at forløbe i praksis, men jeg er optimistisk.

Det er benhårdt at starte på arbejde efter barsel og at gå fra nul til hundrede fra den ene dag til den anden, så med denne her løsning skaber vi en smidig overgang for os alle. Derudover tror jeg også, at vi begge kommer til at nyde begge dele mere – både barselsaktiviteterne og arbejdslivet.

Jeg glæder mig så meget til at stå op, tage pænt tøj på og gå på arbejde med søde kolleger og spændende sager nogle dage og andre dage at lege med min datter på gulvet i joggingtøj.

Udgangspunktet er klart, at dagene skal være adskilte. Når jeg arbejder, arbejder jeg, og når jeg har barsel, har jeg barsel. Men det kan selvfølgelig være en udfordring, at arbejdet kan løbe over i barselsdagene, for nogle gange skal man bare rykke på noget i mit arbejde. Jeg er ikke naiv og selvfølgelig er der risiko for, at jeg kommer til at arbejde i hendes lure engang imellem, men i så fald skal det nok også gå.

Jeg har meget ro i maven over at starte op igen”.

Tak for at dele din historie med os, Julie.

Ligger du også inde med en god historie, som vi skal dele? Så send os en mail på kb@inspiredbeyondbabies.dk – vi glæder os til at høre fra dig.


Kategori: Fleksibel barsel