Christina blev forfremmet få dage inden sin barsel

I dagene før hun skulle på barsel, blev Christina kontaktet af sin leder, der havde spændende nyheder til hende. Hun blev tilbudt en forfremmelse og en udvidelse af sit nuværende team.

”Jeg blev selvfølgelig virkelig glad for den mulighed, og ikke mindst for at blive tænkt på i den givne situation, hvor jeg stod på tærsklen til barselsorlov”.

Christina Eriksen blev forfremmet til Head of UX & Quality – kompetencecenter i Ørsted.

”Jeg havde længe gået og tænkt på, hvordan verden skulle se ud, når jeg kom tilbage fra barsel. Jeg havde alle de typiske bekymringer; ville de glemme mig, og det jeg kan? Ville jeg glemme det selv?

Tankerne sværmede både om hvordan jeg kunne vise, at jeg var på til det sidste, men også hvordan min stilling mon ville se ud, når jeg kom tilbage. Jeg havde et stort behov for at fortælle, at selvom jeg gik på barsel, var jeg fortsat meget interesseret i min karriere. Bekymringen gik simpelthen på, at min leder og omgivelser straks ville placere mig bagerst i bussen, og at jeg ville gå glip af mange muligheder på jobbet.

Ørsted havde blandt andet netop tilbudt mig et talentforløb, og jeg måtte derfor kontakte de ansvarlige og fortælle dem at jeg var gravid og nervøst spørge ind til om de så ville give min plads til en anden, men jeg skulle naturligvis med uanset, sagde de – heldigvis.

Det gav mig en tryghed i, at min virksomhed gerne ville satse på mig, selvom jeg var gravid.

Jeg håber, at andre oplever lige så stor opbakning som jeg har. Hvis alle kvinder og mænd oplevede denne form for opbakning omkring barsel, så tror jeg, at vi endelig ville kunne få gjort denne slags betænkeligheder fuldstændig til skamme”.

Og de blev gjort til skamme, da Christinas leder tilbød hende forfremmelsen – en rolle, der ville træde i kraft med det samme, hvilket kun fik Christina til at glæde sig endnu mere til at komme tilbage og være med til at løfte opgaven.

Min barselsperiode er en mulighed for udvikling for medarbejdere i mit team
”Den overordnede plan af mit barselsforløb blev lagt sammen med min manager. Vi udarbejdede blandt andet et overblik over mine ansvarsområder og jeg fordelte en del af områderne på et par fra teamet, der ønskede nye udviklende opgaver.

Jeg ville gerne benytte muligheden for, at min barselsperiode kunne blive udviklende for andre også. Jeg mener, at det er en oplagt mulighed, især hvis nogen gerne ville karriereafklares ift. hvilken retning, de skal løbe i. De resterende opgaver blev tildelt en vikar.

Personligt, har jeg valgt ikke at planlægge særlig langt ud i fremtiden. På forhånd vidste jeg, at jeg ville tage graviditets- og barselsorlov, men hvor lang tid min forældreorlov skulle være, ville jeg beslutte, når jeg har lært mit barn bedre at kende. Og min arbejdsplads tilbød mig den form for fleksibilitet, hvilket har givet plads til mere elastik i planlægningen af min barsel i samspil med min kæreste, der også gerne vil have en masse barsel.

Det er vigtigt for os herhjemme, at vi i samarbejde finder de rigtige løsninger, hvor der er plads til begges karrierer.

Corona har gjort det nemmere at være med på afstand
På mange måder har det været naturligt og nemt for mig at invitere kolleger på gåture og til onlinemøder. Jeg tror, at det er én af fordelene ved den fleksible arbejdsform, vi har arbejdet under det seneste år under corona-pandemien.

Jeg føler derfor også, at jeg følger en del med i, hvad der sker i mit team og på min arbejdsplads – uden at det sker på bekostning af min barsel.

Der er samtidig helt ro omkring, at mit job bliver varetaget, mens jeg er på barsel. Jeg bruger derfor en del af min tid på nu at udforske og reflektere indad på rollen som mor og rollen som leder kombineret. Og jeg nyder at have tiden og overskuddet til at kigge indad.

Jeg glæder mig til at komme tilbage fra barsel med et nyt take på, hvordan jeg gør det”.

Foto: Savagefoto.dk

Ligger du også inde med en god historie, som vi skal dele? Så send os en mail på kb@inspiredbeyondbabies.dk – vi glæder os til at høre fra dig.


Kategori: Barsel som løftestang