Barslen sluttede med et skridt op af karrierestigen

Marlene Pedersen vendte i januar retur på fuld tid efter endt barsel i en ny stilling som Restaurantchef i McDonalds. Muligheden opstod, mens hun var på barsel, og den lod hun ikke passere.

I marts sidste år blev Marlene mor til sit første barn, datteren Alberte. Tiden op til havde været kaotisk, da hun året forinden mistede en graviditet i 12. uge og det meste af første halvår 2020 gik med indlæggelse, operation mv. inden hun blev gravid igen i midten af 2020.

Og nogle måneder inden hun skulle gå på barsel, var hun var nødt til at sygemelde sig fuldtid.

Men på intet tidspunkt oplevede hun manglende opbakning fra eller udvikling i jobbet.

”Der kan generelt være en bekymring om, hvorvidt medarbejdere i McDonalds vender tilbage til jobbet efter barsel, da det kan være svært for nogle familier at få det til at gå op med de vekslende arbejdstider, weekend- og aftenarbejde mv.”, fortæller Marlene.

Hun fortsætter: ”Men ikke på noget tidspunkt har jeg oplevet, at min chef har set min familiesituation som et problem i min karriereudvikling, og det var heller ikke noget, der kom på tale, da vi begyndte at tale om min eventuelle forfremmelse.

Jeg var på barsel, da den daværende restaurantchef stoppede i sommeren 2021, og jeg valgte at lægge billet ind på at blive den næste restaurantchef – uanset at jeg var på barsel på det tidspunkt.

Det blev virkelig godt modtaget af mine ledere – de synes, det var et fedt initiativ, jeg tog.

Deltidsbarsel
I efteråret tog vi igen en snak igen om mulighederne. De kunne godt se mig som den næste restaurantchef, så vi blev enige om, at jeg kunne starte op med at arbejde én dag om ugen fra november, for at komme godt tilbage og lære alle de nye medarbejdere at kende – der var startet 70 nye i mit fravær, lige som jeg skulle hjælpe til med administrative opgaver.

Fra slutningen af december blev jeg inddraget i flere opgaver og fra midten af januar vendte jeg retur på fuldtid – nu som restaurantchef.

Jeg valgte selv at starte op én dag om ugen allerede fra november, da jeg virkelig havde lyst til at komme i gang med de nye udviklingsmuligheder, der ventede.

I tæt samarbejde med min driftschef, franchisetager og ledere i forretningen arbejdede jeg frem mod at skulle overtage stillingen som restaurantchef. Jeg arbejdet hen imod dette i 7 år, og det var virkelig fedt, at det kunne lade sig gøre, selvom jeg var på barsel.

Karriere og familieliv
Selvom jeg nu er chef for en forretning, der er åben 365 dage om året, har jeg ikke oplevet nogle udfordringer i forhold til mit familieliv.

Min kæreste har et almindeligt 8-16 job og har fri i helligdage og weekender, hvor jeg nogle gange skal arbejde, så det er ikke noget problem.

I McDonalds vælger man også selv, hvilken restaurantchef man ønsker at være. Der er stor fleksibilitet. Jeg har personligt ikke noget problem med at være til rådighed. Jeg elsker mit arbejde, og det har altid givet mig energi at være til rådighed, at være fleksibel og at være med til løse problemer og udvikle forretningen.

Jeg vil gerne være med til at slå et slag for, at man godt kan kombinere et ambitiøst arbejdsliv med en familie og jeg håber, at min historie kan være med til at inspirere andre til ikke at lade barsel være en forhindring for at gå efter det, de ønsker”.

Tak for at dele din historie med os, Marlene.

Ligger du også inde med en god historie, som vi skal dele? Så send os en mail på kb@inspiredbeyondbabies.dk – vi glæder os til at høre fra dig.


Kategori: Barsel som løftestang, Fleksibel barsel