Bare jeg havde vidst, at det var en mulighed

Dén reaktion møder Heidi Flint Knudsen ofte, når hun fortæller om, hvordan hun holder fleksibel barsel.

Heidi er lige nu på barsel med sit tredje barn, sønnen Anton. Eller faktisk kombinerer hun sin barsel med at arbejde. To dage om ugen går hun på arbejde, og tre dage om ugen er på hun på barsel. En løsning hun er rigtig glad for, og som hun blev inspireret til, da hun så andre gøre det samme. Derfor vil hun gerne dele sin historie også.

”Jeg oplever en enorm stor interesse og nysgerrighed for den måde, vi har valgt at afholde barslen på og flere i min omgangskreds ville ønske, at de selv havde kendt til, at det faktisk er en mulighed. Mange siger ”hvis bare jeg havde vidst, at det var muligt”, når de hører, hvordan vi har indrettet os.

Mange tror, at der kun er én måde at holde barsel på, især som lønmodtager, men der er også mulighed for at gøre noget andet, og jeg håber, at jeg kan være med til at påvirke, at det er muligt at gøre det på andre måder.

Inspireret af andre
Med mine to ældste børn havde jeg en meget lang periode hjemme. Jeg blev nemlig gravid med nummer to, da min ældste søn var kun tre måneder, og derfor havde jeg en meget lang periode hjemme.

Jeg trives ikke ret godt med at gå hjemme alt for længe ad gangen og med inspiration fra Inspired Beyond Babies har jeg faktisk arbejdet, siden min søn Anton var tre måneder.

Jeg arbejder fast to dage om ugen. Far har én barselsdag om ugen, og mormor og morfar har ham én dag om ugen.

Min arbejdsgiver var heldigvis enormt positiv over for løsningen, og de ville rigtig gerne have mig tilbage, men var også virkelig gode til lige at trykprøve, om det nu også var dét, jeg ville. De gav mig lov til at starte og prøve det af med mulighed for at trække stikket igen, hvis det ikke føltes rigtigt.

Det var virkelig fantastisk at opleve den imødekommenhed og fleksibilitet. Også selvom de ikke har prøvet at få en medarbejder retur fra barsel på den måde før. Indstillingen var bare, ”jamen det finder vi da ud af”.

Min mand elsker også, at han får en løbende kontakt med vores søn og dermed er mere med i hele udviklingen, og det fungerer også super fint i forhold til hans arbejde.

Godt forberedt
Jeg vidste godt, at jeg ikke er så god til at gå hjemme, men jeg havde også tænkt, at jeg lige skulle igennem fødslen og mærke efter. Jeg havde derfor ikke luftet ideen for nogen forinden, men efter to måneder kunne jeg mærke, at der skulle ske noget. Jeg trivedes ikke i at være hjemme hele tiden.

Det er vigtigt at få sagt, at jeg havde det overskud, fordi jeg har et barn, der sover godt. Han ammede kun de første måneder og fik derefter flaske, og derfor var rammerne også det. Derudover er vores to ældste børn 8 og 9 år og er derfor ret selvkørende.

En fra min mødregruppe nævnte IBB og så tjekkede jeg hjemmesiden og så gik tankerne i gang. Jeg talte med min mand om det og for ham virkede det nemmere at holde barsel én dag om ugen end at være væk tre måneder i streg.

Så efter et par måneder på orlov, luftede jeg ideen om at komme tilbage to dage om ugen for min arbejdsgiver og min leder modtog det rigtigt godt.

Jeg satte mig grundigt ind i regler og muligheder, før jeg præsenterede det for min leder, så jeg var godt klædt på. Praktikken skulle ikke stå i vejen ift. refusion, Udbetaling Danmark mv.

Og det har da givet lidt udfordringer i HR – for det er første gang, at de prøver det og vejen lægges derfor, mens vi kører på den. Men de tager det simpelthen så godt og jeg føler mig ikke til besvær.

Jeg startede op tilbage i november, hvor vi prøvede det af i en måneds tid for at se, om det fungerede for alle parter. Det var meget fleksibelt og jeg følte mig ikke ”fanget” i nogen beslutning. Men det har fungeret super godt, og det giver også en fleksibilitet på den lange bane, da jeg kan sprede min barsel ud.

Og så er det ikke fra 0 til 100 ift. at gå fra barsel til arbejde. Overgangen mellem de to verdener er blevet nemmere.

Det er virkelig en gevinst for alle parter. Jeg når meget på de to dage, jeg er på arbejde. Jeg er effektiv og kan sagtens slippe det, de dage jeg så er på barsel. Og vores søn får tid med både mor og far. Jeg kan virkelig anbefale det”.

Tak for at dele din historie med os, Heidi.

Ligger du også inde med en god historie, som vi skal dele? Så send os en mail på kb@inspiredbeyondbabies.dk – vi glæder os til at høre fra dig.


Kategori: Fleksibel barsel