At være ansat på en arbejdsplads, hvor det at gå på barsel ikke har betydning for karrierevejen

Amalie blev forfremmet lige inden sin barsel. Hør hende fortælle om at være på en arbejdsplads, hvor barslen ikke opfattes som en stopklods, men hvor der er plads til forfremmelse lige før, under eller efter barslen.

”Tænk at være ansat på en arbejdsplads, hvor det at gå på barsel ikke har betydning for karrierevejen”.

Sådan skrev Amalie Bruun-Hagelund på LinkedIn for noget tid siden. Det skyldes, at hun to dage inden hun fødte sin søn, havde en samtale med sin chef om en forfremmelse fra fuldmægtig til specialkonsulent i Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelse, og to uger senere kunne ændre sin jobtitel til specialkonsulent, mens hun samtidig lige var blevet mor for første gang.

”Det er ikke titlen, der er det vigtigste for mig. Det er dét at vide, at jeg er på en arbejdsplads, som har forståelse for og anerkender, at forældreskabet er en vigtig del af mit liv, og at der skal være plads til fleksibilitet på arbejdet for, at jeg som medarbejder kan finde den for mig rette balance mellem privatliv og arbejdsliv. På den måde får både min familie, men også min arbejdsplads den bedste udgave af mig”, fortæller Amalie.

I august blev Amalie mor til sit første barn, sønnen Otto, der nu er seks måneder. Hun har været ansat i Forsvaret siden november 2019. Hun har løbende været i dialog med sin chef om karriereudvikling og forfremmelsesmuligheder, men havde selv tænkt tanken om, hvorvidt barslen ville blokere for hendes muligheder og om deres snakke om forfremmelse ville blive sat på hold til efter barsel.

Men sådan blev det ikke.

Det betyder noget for min lyst til at vende tilbage
”To dage inden fødslen havde jeg en samtale med min chef om forfremmelsen, og lønforhandlingen fandt sted 10 dage efter fødslen. Jeg synes, det er en cadeau til mit arbejde, at det faldt på plads inden min barsel og jeg føler, at det er udtryk for, at det er vigtigt for dem, at jeg kommer tilbage efter min barsel. Jeg tager det klart som et tegn på det”.

Amalies chef Amanda Georgii, der er sektionschef i Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelse,  fortæller:

”For os er det vigtigt at se på det hele menneske og dermed også forholde os til de forskellige livsstadier vi som mennesker kommer igennem. Hvis vi evner at skabe et arbejdsmiljø hvor der er plads til de ”bevægelser” et liv byder på er vores oplevelse, at medarbejderne også motiveres til at levere en god indsats”.

Amalie fortsætter:

”Der er en del, der kigger efter nye jobs, mens de er på orlov, men det har jeg slet ikke lyst til. Det betyder helt sikkert noget for min lyst til at vende tilbage. Jeg arbejder som compliance- og udbudsjurist og i min branche kontaktes man ofte med jobtilbud. Jeg blev kontaktet allerede tre gange, inden jeg gik på barsel.

Men det er også vigtigt for mig at understrege, at det ikke handler om forfremmelsen isoleret set. Jeg er meget glad for mit arbejde, for min chef og for de opgaver, jeg sidder med, som er spændende og lærerige”.

Jeg ved, at der er plads til familieliv her
”Vi er en afdeling på omkring 44 jurister, og der er en del kvinder og mænd med små børn. Det er en afdeling, hvor der er plads til familieliv, hvilket har stor værdi for mig. Og det er ikke bare noget, de siger. Jeg kan se det blandt mine kollegaer nu. Det er også en af årsagerne til, at jeg så glad for min arbejdsplads.

Jeg har også allerede drøftet med min chef, hvordan det skal se ud, når jeg vender tilbage ift. fleksibilitet og hjemmearbejde. Så der er god dialog om min nye situation og hverdag, når jeg starter på arbejde igen til maj og min mand overtager barslen de sidste godt fem måneder.

De betrygger mig i, at det er sted, hvor der er plads til både familie og arbejdsliv.

Jeg er heller ikke den første, der er blevet forfremmet i forbindelse med barsel. Så det er virkelig en kultur, der lever. Det er helt tydeligt, at familiestiftelse ikke påvirker udviklingen i arbejdslivet, selvom mange måske har en opfattelse af Forsvaret som en gammeldags og konservativ arbejdsplads. Det er slet ikke min oplevelse”.

Tak for at dele din historie med os, Amalie.

Ligger du også inde med en god historie, som vi skal dele? Så send os en mail på kb@inspiredbeyondbabies.dk – vi glæder os til at høre fra dig.


Kategori: Barsel og ledelse, Barsel som løftestang