At bygge en ny forretning med en bule på maven

For to et halvt år siden sagde Kathrine sit faste job op og sprang ud som selvstændig – det var en tirsdag. Om torsdagen fandt hun ud af, at hun var gravid med sin søn Valdemar.

Mød Kathrine Kirkeby Thomsen. Kathrine er selvstændig PR- og kommunikationsrådgiver.

”Det var en ønsket graviditet, som min mand og jeg havde ventet længe på, men samtidig også en graviditet, der tog pusten fra mig et kort øjeblik. For hvordan bygger man en ny forretning op fra bunden med en voksende bule på maven – og senere med et spædbarn på armen?

Det endte heldigvis med at gå over al forventning.

Den traditionelle barsel var der ikke meget af – sådan cirka tre uger – men det stod hurtigt klart for mig, at jeg var en langt bedre mor, når jeg også fik lov at arbejde ved siden af. Nu har jeg selvfølgelig aldrig prøvet andet, men jeg var fra start fast besluttet på, at det skulle lykkes, selvom jeg har mødt min del af kvinder, som havde svært ved at forstå mit – og langt hen ad vejen vores – valg.

At være en god mor og selvstændig
Jeg blev faktisk ret overrasket over at opleve, hvor mange, som ikke kender mig personligt, der havde en negativ holdning til mit valg om at kombinere de to ting.

Jeg er helt med på, at mit valg ikke tiltaler alle, men jeg forstår ikke, hvorfor vi – kvinder især – er så hårde over for hinanden, når det kommer til, hvordan vi balancerer arbejds- og familieliv.

På mange måder er det lidt paradoksalt, at mit eget køn kæmper for ligestilling og accept af forskellighed, mens der stadig – i hvert fald blandt nogen kvinder – stadig er en meget traditionel opfattelse af, hvordan man er en god mor.

Plan A, B, og C
Jeg har ikke behov for at lægge skjul på, at det i perioder var benhårdt at få barsel og business til at gå op i en højere enhed på det praktiske plan. Et par gange tog jeg da også mig selv i at tænke, at det var godt, at jeg ikke vidste, hvad jeg gik ind til.

Helt praktisk havde jeg forberedt en plan A, B og C.

Plan A var, at det hele gik op i en højere enhed, og at både Valdemar og jeg selv var godt tilpasse med situationen. Plan B og C var i højere grad nødplaner i tilfælde af, at der opstod en situation, hvor jeg enten havde brug for lidt hjælp til at klare opgaverne eller få andre til at tage helt over for mig. Nogle gange opstår der situationer, vi ikke selv er herre over, og i det tilfælde ville jeg gerne være så godt forberedt som muligt.

Sidst men ikke mindst besluttede jeg mig for at være åben og tydelig omkring, at Valdemar er min førsteprioritet. Er han syg eller har en dårlig dag, så må arbejde være arbejde, og kunderne må vente. Det er i øvrigt stadig sådan og har heldigvis aldrig været et problem.

Jeg har arbejdet mere eller mindre, som før jeg fødte – dog primært når min søn sov til middag eller om aftenen.

Fleksibiliteten var – og er stadig – en stor gave. For selvom jeg arbejdede, gik vi også til babysvømning og salmesang, legede på gulvet, havde barselsbesøg og trillede med barnevogn. Men jeg har også ammet, mens jeg talte med journalister i telefonen. Og haft Valdemar med til kundemøder. Han har altid været en virkelig udadvendt, tillidsfuld og glad dreng, og det har selvfølgelig været en stor hjælp i forhold til at få alle ender til at mødes.

En fælles indsats
Min mand Mads havde både muligheden og lysten til at tage tre måneders barsel, så han overtog barselsorloven, da Valdemar var seks måneder gammel.

Både før og efter Mads gik på barsel, var det overvældende at skulle forene en fuld ordrebog med livet som nybagt familie. Det krævede en indsats af os alle, og det var netop det, der gjorde, at det kunne lade sig gøre – teamwork og modet til at spørge om hjælp. Også overfor sin partner. For selvom det er mig, der er selvstændig, så vi været et hold helt fra start. Vi er fuldstændig ligeværdige i vores forældreskab, og jeg synes, at Mads er en fantastisk og inspirerende far.

En kontrolfreak på dybt vand
Derudover har det været sundt for en kontrolfreak som mig at blive kastet ud på dybt vand.

Jeg har lagt og fulgt mange planer i mit liv, men lige pludselig stod jeg i en situation, hvor jeg ikke kunne styre, hvad dagen i morgen ville bringe.

Rent fagligt har det gjort mig til en bedre rådgiver og forretningskvinde, men jeg har også udviklet mig på det personlige plan. Jeg er eksempelvis blevet meget bedre til at prioritere og lægge frustrationer fra mig, som jeg alligevel ikke kan gøre noget ved”.

Tak for at dele din historie med os, Katrine.

Ligger du også inde med en god historie, som vi skal dele? Så send os en mail på kb@inspiredbeyondbabies.dk – vi glæder os til at høre fra dig.


Kategori: Selvstændig på barsel