Camilla stiftede virksomhed under sin barsel: Det var så spændende, at jeg ikke kunne lade være

Da Camilla Swartz var på barsel med sit andet barn Nellie, fik hun en tredje ”baby” – hun var nemlig med til at stifte virksomheden Landfolk, et univers for sommerhusentusiaster, sammen med seks andre.

”Timingen var ikke optimal, men ideen var for god til at lade passere. Jeg var meget motiveret for at være med fra start og være med til at forme det, og det kunne heldigvis lade sig gøre med det team, vi var.

Gruppen af stiftere kender hinanden fra tidligere, og vi har alle på et tidspunkt beskæftiget os med turisme, og vi fandt ud af, at vi gerne ville lave noget sammen inden for sommerhusmarkedet.

Landfolk opstod ud af et personligt behov. Vi savnede et sted, hvor man kunne finde de rigtig dejlige sommerhuse, særligt dem som er indrettet med personlighed og høj kvalitet.

Vi er en blandet flok af førstegangsiværksættere og nogle, der har ejet virksomheder før, men fælles for os alle er passionen for lækre sommerhusoplevelser.

Kan man være med, når man er på barsel?
I dialog med de andre fandt vi ud af, at jeg godt kunne være med selvom jeg var på barsel.

Ærligt, så var det ikke et drømmescenarie at starte virksomhed under barslen, men timingen krævede det, og jeg føler mig samtidig enormt privilegeret over at kunne gøre det og over at kunne være med.

Jeg var selvfølgelig bevidst om, at jeg ikke kunne være med på samme niveau som de andre på grund af min barsel, men der var plads til, at jeg kunne være med i det omfang, jeg kunne – enten på telefon eller til møder med eller uden Nellie.

Det havde ikke kunne lade sig gøre, hvis det ikke var fordi jeg gjorde det med nogen, jeg kendte så godt. Der var masser af tillid og forståelse internt i ejerkredsen, og det har gjort hele forskellen at være så tryg ved sine kollegaer, at jeg kunne trække mig, når der var behov for det, lige som der var stor forståelse for, at jeg nogen gange kom for sent, havde en baby, der græder og lignende. Og så forsøgte jeg aldrig at have en deadline, for deadlines og babyer er verdens dårligste kombination.

En bæredygtig måde at drive virksomhed på
Den største udfordring ved at springe ud som selvstændig, både under min barsel og nu på den anden side af den, har været at finde en balance mellem familie og arbejdsliv – som det er for så mange andre også.

Forskellen for mig nu er, at mit drive er meget større mod arbejde, jeg har meget mere lyst til at arbejde, end da jeg var lønmodtager, og det skal jeg finde en måde at tøjle i forhold til min familie. Heldigvis har vi alle syv medstiftere børn, så vi er enormt opmærksomme på at skabe en god og balanceret arbejdskultur.

Helt fra begyndelsen har jeg været åben om at jeg ikke kommer til at arbejde 70 timer om ugen, som man måske nemt tænker man skal som iværksætter. Selvfølgelig er jeg mere på end før jeg blev selvstændig, men fleksibiliteten er også større. Det, der har fungeret for mig, er at være tilgængelig på andre tidspunkter end de gængse, at arbejde meget om aftenen. Derudover har vi i Landfolk aftalt en række spilleregler, der gør det nemmere for os alle navigere.

For eksempel så ved vi alle, at hvis noget ikke haster, så sender man en mail. Rækker vi ud til hinanden på Slack, betyder det, at du kan svare, når du har tid, hvorimod en sms betyder, at du gerne må svare hurtigst muligt.

Du kan sagtens springe ud i at være iværksætter, selvom du har små børn.
For mig har det klart været afgørende, at vi var en gruppe, der var sammen om det. Vi løfter i flok og dækker af for hinanden. På den måde har du nogen at læne dig op af.

Jeg har været meget bevidst om, at jeg først og fremmest skulle være mor, men derfor brænder jeg jo også for noget andet.

Og både at ville være en nærværende forælder og en engageret kollega koster på nogle andre fronter. Det lyder måske banalt, men efter vi har fået barn nummer to og både min mand og jeg har krævende jobs, så lever vi med utrolig meget rod derhjemme. Det udfordrer min indre æstetiker helt vildt, men jeg kan mærke at det jo er det mindste offer af dem alle, så det lever jeg gerne med selvom jeg godt kan blive ramt af en utilstrækkelig følelse, når andre kommer ind og set det. Så må jeg minde mig selv om, at det er der nogle virkelig gode grunde til.”

Tak for at dele din historie med os, Camilla.

Ligger du også inde med en god historie, som vi skal dele? Så send os en mail på kb@inspiredbeyondbabies.dk – vi glæder os til at høre fra dig.


Kategori: Barselsprojekter