Mikkel Hybel - hjemmeside

Skønlitteratur som ledelsesværktøj

Med udgangspunkt i bogen “Hvem er bange for Moby Dick?” fortæller Mikkel Fønsskov, hvordan skønlitteraturen er en afgørende  inspirationskilde for en række markante ledere. Margrethe Vestager, Marianne Dahl, Andre Rogaczewski og mange flere har alle vendt ryggen til kaloriefattig managementlitteratur og dyrker i stedet romaner og digte og henter her en masse brugbart, de kan tage med sig ind på ledelsesgangene. Hør om generalen, der har sine tre ledelsesprincipper fra Jane Eyre eller om, hvordan Thomas Mann og Henrik Pontoppidan hjælper direktører i danske virksomheder.

Oplægget giver konkrete eksempler på, hvordan skønlitteraturen kan komme til hjælp på en række områder 1) i den daglige medarbejder/leder relation, 2) hvordan man som leder kan reflektere over sin magt og tvivl med skønlitteraturen 3) hvordan man kan anvende skønlitteraturen som kompas til at få greb om store ledelsestemaer som strategi og transformation.

Vi kommer også omkring det, man åbenlyst kan kritisere: bliver skønlitteraturen spændt for en vogn af ledere? Er der tale om instrumentalisering? Det anfægter bogens forfattere. Tænk bare på i hvor mange år Kierkegaard og andre filosoffer er brugt på ledelsesgangene, så hvorfor må skønlitteraturen ikke skabe inspiration – ja, hvorfor må skønlitteraturen ikke sive ind i erhvervslivet, når nu så mange taler om kunst og erhverv? I dag råber mange højt om dannelse, men meget belejligt svarer mange ikke på, hvad det vil sige at være dannet, men kan skønlitteraturen være det, som gør dannelse konkret?

Om foredragsholderen

Mikkel Fønsskov er uddannet journalist fra SDU og har en master i europæiske studier fra LUISS Universita i Rom. Han har arbejdet som redaktør og vært i en årrække på Danmarks Radio, og gennem de sidste to år været forlagsredaktør på Gyldendal.

Pris: 280 kr.

(Inklusiv forplejning – inkluderer dog ikke mad til den lille. Det bedes mor eller far selv sørge for).

Har du allerede et medlemskab hos Inspired Beyond Babies, er det selvfølgelig gratis. Du skal blot anvende den kode, du har fået fra os, når du tilmelder dig foredraget.

Første gang du tilmelder dig, skal du oprette dig som bruger og indtaste dine oplysninger som angivet.

Dato

Onsdag den 22. juni 2022 kl. 10:00 – 13:00

Sprog

Foredraget bliver afholdt på dansk. Kan dog også godt holdes på engelsk.

Tilmelding

Først-til-mølle dog senest tirsdag den 14. juni 2022.

Sted

Vi vender lige straks tilbage med stedet for dagen, og lover at det bliver børnevenligt.