Parental Leave Forum

For virksomheder der mister talent til barsel

I dag er det – hånden på hjertet - de færreste arbejdsgivere, der for alvor glædes over familieforøgelser blandt medarbejderne. Barselsorlov kan nemlig være en besværlig og omkostningsfuld affære. Først er der risiko for sygemelding i forbindelse med graviditeten, så går medarbejderen hjemme med baby, for det meste i mange måneder, og op til halvdelen af medarbejderne skifter job under eller umiddelbart efter barslen. Og så skal man jo alligevel i gang med en ny rekrutteringsprocedure. Medarbejdere på barsel er bare besværligt… 

Eller er det? 

Hvad hvis barselsorlov hos jer kunne være kilde til ny produktudvikling, en ny og bedre ledelseskultur, færre stress-udgifter, mere effektive og motiverede medarbejdere eller slet og ret blive en vækstfremmer for hele virksomheden?

Det ér muligt. Parental Leave Forum baner vejen derhen.

Med Danmarks bredeste barsels-ekspertpanel udforsker vi barselskulturen i den enkelte virksomhed og viser vejen til, hvordan barselsorlov kan gøres til et vækstparameter for virksomheder og ansatte i stedet for en økonomisk hæmsko.

Med baggrund i både antropologiske, psykologiske og erhvervsøkonomiske research- og udviklingsmetoder skaber vi først en fælles forståelse for virksomhedens interne barrierer, hvorefter vi anviser en vej til at overkomme dem.  Vi arbejder både med ledelsen, HR, fædrene og mødrene – og også med dem, der ikke er forældre. For det er alle virksomhedens medarbejdere, der tilsammen skaber den arbejds- og barselskultur, der afgør om barsel er godt eller besværligt i jeres virksomhed. 

Samtidig får du mulighed for at benytte dig af den brede faglighed, som vores ekspertpanel besidder: Fra erhvervsjordemoderen til psykologen og fra HR-juristen til antropologen. Du kan se nogle af panelets profiler nedenfor. 

Parental Leave Forum er et samarbejde mellem Potential Company og Inspired Beyond Babies.

Ekspertpanelet

Hans Frederik Linde

Cand.merc.jur., rådgiver siden 2005 i barselsplanlægning på både arbejdsgiver- og medarbejdersiden. Barselsplanlægning indbefatter en optimeret aftale om aflønning og planlægning under graviditet og barsel samt at der søges refusion de rette steder og på de optimale tidspunkter.

GLINDE

Ann-Jeanett Foldager

Cand.psych., skaber gennem samtaleforløb psykologisk sundhed i graviditeten og tiden efter fødslen for både far og mor, herunder work-pregnancy-balance. Det skaber trivsel og udvikling hos gravide medarbejdere og fremmer fastholdelse, forebyggelse og trivsel på arbejdspladsen på én og samme tid.

ERHVERVSBARSEL.DK

Nanna Ravn Brems

Cand.merc. med speciale i hvordan mennesker motiveres og trives. Under sin barselsorlov uddannede hun sig som coach og kombinerer i dag coacherhvervet med sin merkantile baggrund til at hjælpe mødre og fædre til at kunne opfylde deres professionelle ambitioner i livet og samtidig være gode forældre.

NANNARAVN

Kristine Bjerre og Louise Nørmark

Stiftere af Bedre Barsel. Bedre Barsel arrangerer workshops, debatarrangementer og forældreforberedelsesforløb, hvor vi skaber dialog om de udfordringer og svære følelser, der kan opstå i barselslivet og forældreskabet. Formålet er at skabe bedre balance mellem barsel, familie- og arbejdsliv ved at italesætte stereotyper og tabuer.

BEDREBARSEL

Katrine Skøtt Jespersen

Kathrine er advokat hos IUNO, hvor hun er specialiseret i arbejds- og ansættelsesret. Hun har en særlig interesse for ligestilling og diversitet, og hvordan man fastholder kvindelige medarbejdere under og efter barsel. Hun kender alt til juraen omkring barsel og rådgiver virksomheder om de problemstillinger, der kan opstå i den forbindelse.

IUNO

Henriette Højberg

Henriette Højberg er stifter af DareGender –  en organisation der arbejder med fælles ligestilling. Henriette har solid erfaring med at arbejde med køn, ligestilling og mangfoldighed. Hun har bl.a. tidligere været chef for KVINFOs nationale afdeling og leder af Danners videncenter, der arbejder med voldsudsatte kvinder og børn. Hun arbejder vidensbaseret og har blandet andet ekspertviden inden for mænds barsel.

DAREGENDER

Lisbeth Odgaard Madsen

Lisbeth Odgaard Madsen er stifter og adm. direktør for konsulentvirksomheden Potential Company. Potential Company hjælper arbejdsgivere med at træde kløgtigt i minefeltet, der eksisterer mellem køn, karriere og kombinationen af arbejdsliv og familieliv, og skaber løsninger på udfordringer som stress, kønsstereotyper og livsfasebaseret karriereudvikling i danske virksomheder af alle størrelser.

Potential Company

Camilla Brinch

Camilla Brinch er en erfaren jordemoder, der stiftede Erhvervsjordemoder i 2014. Erhvervsjordemoder understøtter HR indsatsen omkring gravide medarbejdere, der under graviditeten er i en særlig sårbar situation, både fysisk og følelsesmæssigt. Gennem forbyggende jordemoderbesøg på arbejdspladsen suppleret med målrettet ledelsesrådgivning oplever virksomhederne øget fastholdelse af gravide medarbejdere, færre sygemeldinger og styrkelse af deres HR Profil.  

Erhvervsjordemoder

Høring på Christiansborg

Parental Leave Forum har etableret en høring på Christiansborg torsdag den 12. april 2018, hvor temaet er barselsorloven og den kultur og praksis, der omgiver den. Med høringen stiler vi mod at kunne skabe en ny dialog om barselsorloven, både blandt lovgiverne, men bestemt også i familierne og på arbejdspladserne. På denne måde får vi bl.a. aktiveret de kompetencer, man får af at være på barsel, fjernet den udtømmende effekt på ledelsespipelinen, al forskning fortæller at barselsorloven har – og ikke mindst skabt ligevægtige forældre, der trives både i familien og på arbejdet.

Download invitation og program for høringen

Inspired Beyond Babies - Hollandsvej 12, 2. 2800 Kgs. Lyngby - CVR: 38506773 
Copyright 2019 © All rights reserved. Inspired Beyond Babies. Privatlivspolitik