Det har givet mig et stort mentalt overskud at kombinere barsel og min virksomhed

Astrid Thorsen er stifter og indehaver af virksomheden af samme navn, hvor hun hjælper virksomheder og selvstændige med at vækste deres virksomheder gennem Instagram.

”Jeg arbejdede helt ind til dagen, hvor jeg fødte. Derefter holdt jeg en måneds barsel, hvor jeg havde trukket stikket helt (næsten da). Herefter fleksede jeg mellem at arbejde, når min søn sov og om aftenen for at være sammen med ham, når han var vågen.

Jeg gjorde mig ingen særlige overvejelser inden. Jeg så slet ikke fuldtidsbarsel som en mulighed. Først og fremmest havde jeg ikke lyst. Da jeg fødte vores første barn, var jeg på almindelig barsel, og det passede slet ikke til mig. Jeg havde svært ved at finde mig til rette i den rolle. Det var også under min første barsel, at jeg begyndte at udvikle på min idé om at blive selvstændig.

For det andet så jeg ikke dét at tage en barsel, hvor jeg skulle være helt væk fra min virksomhed som noget jeg kunne. Det ville tage alt for lang tid at komme tilbage igen til fuld kapacitet efter en barsel.

Den største udfordring ved at være på barsel som selvstændig er uvisheden omkring, hvilket lille menneske, der kommer til verden. Jeg er velsignet med en søn, der gerne tager en lur på tre timer, men havde han f.eks. kun sovet 30 min ad gangen, havde det været vanskeligt for mig at fokusere og arbejde i dybden.

Herudover er det selvfølgelig også et koordineringsarbejde for mig at skulle have telefonmøder og undervise via Zoom. Her har min mand hjulpet mig, så jeg har kunnet blokere tid i min kalender, hvor jeg vidste, at uanset om vores søn var vågen eller sov, ville jeg kunne tage møder osv.

Det var selvfølgelig også lettere, da min søn var helt spæd, end nu hvor han er 10 måneder og har helt andre behov for aktivering. Tidligere ville han gerne sidde og kigge på, mens jeg færdiggjorde noget eller lavede video. Nu er det for kedeligt for ham.

Den allerstørste fordel er at få det bedste fra begge verdener. Tid sammen med den lille, samtidig med at jeg udvikler og driver min virksomhed. I virkeligheden er tiden efter barslen når børnene er startet i dagpleje og børnehave også meget værdifuld. Fleksibiliteten ved at være selvstændig og selv kunne planlægge sin tid er virkelig et stort plus. Jeg har kunnet planlægge min tid, så vi som familie har kunnet tage med min mand, når han har haft møder i udlandet. Jeg sætter også virkelig stor pris på at kunne tage en halv dag fri for at hente tidligt og f.eks. tage på stranden.

Dét at have et lille barn tvinger mig også til at være virkelig fokuseret og effektiv, når jeg arbejder. Jeg når meget på kort tid. Jeg ved jo aldrig, hvornår han vågner. Derfor opdeler jeg min tid meget stringent, så jeg starter med de vigtigste opgaver og arbejder mig ned af listen. Herudover bruger jeg heller ikke tid på Facebook, oprydning og tøjvask, når han sover.

Jeg har i langt højere grad nydt det mere denne gang end da jeg holdt rigtig barsel med mit første barn. Det at arbejde og fortsætte med at udvikle min virksomhed samtidig med, at jeg blev mor for anden gang har været rigtig godt for mig. Jeg har ikke “bare” været mor. Jeg har også været Astrid. Det har givet mig et stort mentalt overskud og har helt sikkert gjort mig til en gladere mor. Kombinationen af leg, put, nus, nærvær på den ene side og virksomhed, udvikling af den og drømme på den anden side har været en perfekt kombination for mig.

Jeg synes, at det er vigtigt, at man gør dét, der føles mest rigtigt for en selv. Jeg er stødt på mange, der har haft en holdning til, at det, jeg gjorde, var helt tosset eller helt fantastisk. Når alt kommer til alt, handler det om at være glad for den beslutning du træffer og være afklaret omkring det med din partner. Der er ikke én vej, der er den rette for alle. Derfor er det så vigtigt at være opmærksom på egne behov og ønsker, og hvordan du forestiller dig at kunne give dit barn den bedste start på livet”.

Tak for at dele din historie med os, Astrid! Og ikke mindst for dine gode tips til Instagram, som vi selv benytter os meget af.

Følg Astrid Thorsen på instagram

Ligger du også inde med en god historie, som vi skal dele? Så send os en mail på kb@inspiredbeyondbabies.dk – vi glæder os til at høre fra dig.


Kategori: Deltidsbarsel, Selvstændig på barsel